Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kopra näritud puu päästmine

Teema Lisatud
murulmuna: 2016-11-17 23:14:06
Tere. Selline probleem, et koprad on maal maha võtnud palju puid. Seega on probleem, et elus lehtpuud hakkavad vähenema ja nüüd enne talve on nad mingi vingerpussi teinud ja kümneid puid ainult natukene närinud. Seal juures siis ka ühte ilusat suurt vana haava puud. Küsimus nüüd, et kui natukene on näritud puud, et kas siis on võimalik teda veel kuidagi päästa? Oskab keegi midagi kosta selle teema kohta? Oleks väga tänulik. Ise mõtlesin, et äkki mingi värviga värvida, nagu kui õunapuul lõigatakse oks, siis värvitakse alles jäänud koht ära.
Neeme: 2016-11-18 09:25:58
Tean samasugust juhust, kus kobras on närinud suurel ilusal haaval ca 1/3 tüvest läbi. Puu on elanud edasi nüüd niimoodi ligi 10 aastat ja hakkab vaikselt haava kinni kasvatama, ilmselt kobras on söömiseks või hammaste teritamiseks seda närinud ja polegi tahtnud langetada
ViinaMuri: 2016-11-21 19:05:44
Kui puidul elusat koort pole, siis hakkab puit kuivama ja hakkab ka kõdunema. Võrdlus õunapuuga on õige. Kõige parem oleks õlivärviga katmine, seejuures valgega, see soojeneb vähem, kui päike peale paistab. Pind olgu värvima hakates kuiv. Järgmine hea on vaha, aga see kipub pragunema kõvama külmaga ja kuivama ning ära pudenema. Kui komandik koore perimeetrist on puudu, siis on olukord hea. Kui on 2/3 puudu, siis tasub mõtelda puu asendamisele. Erinevad liigid taluvad koore rikkumist erinevalt. Mul on nuhtlus nii jänestega, kitsedega kui ka kobrastega ja kogemusi tekkinud. Kindel kõigi eest kaitseks on traatvõrk, olgu siis punutud või keevis-. Näriliste tõrjevärv hoidis mh. jänesed eemal, kobras kah liigi poolest näriline. Otsing ütleb, et tiraam (thiram) on mõõdukalt mürgine, kuid halvastimaitsev.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.