Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Õunte varajane alla kukkumine

Teema Lisatud
NoorPeremees: 2015-08-17 15:39:43
Tere teile kõigile. Minul mure. tegin möödunud aasta sügisel harvendus lõikust õunapuule ja praegu on puu õunu täis mis täis aga toorena kukuvad alla. kahe puu peale kokku olen metsa viinud juba vast mingi 30 ämbritäit. üle päeva on ämbritäis võtta. Tegu on valge klaariga. Möödunud aasta hakkasid puuotsas mädanema. mõistan, et see aasta pole miskit teha aga mida peaksin arvestama või tegema nüüd sügisel või kevadel ?
krooksuja: 2015-08-17 17:40:19
Minu klaarid kukuvad ka,juba ei tea kui palju prügimäele viinud sest muidu muru niita ei saa.Veel on nad tänavu kõik koidel läbi aetud.Pritsinud pole neid kunagi, samas eelmisel aastal ei olnud ühtegi koi poolt puretut.Kas lihtsalt suve viga, meil ei ole ka vihma eriti tulnud.
keldrikakand: 2015-08-31 21:14:16
kõik õunad kukuvad tänavu toorelt ja kahjustatult. Lindudega oli ka sel aastal halvasti ju jäid kahjurid hävitamata ja see külm kevad, nii arvan mina iseenese takusest.
kask: 2015-09-01 14:04:14
tehke õunamahla, valgest klaarist saab väga hea maitsega mahl. Ka õunamoos saab maitsev. Lõikuda tuleb küll palju, aga omatehtud moos on üle kõige.
sogel: 2015-09-11 08:18:19
sama lugu,mädanevad otsas ja kukuvad maha.Kui ei ole mädanenud,siis kõikvõimalike "kodanike" poolt läbi vaadatud ja uuristatud.Mahl mahlaks aga mida teha,et järgmisel aastal normaalset saaki saada.Muide sellised mädanemise ja uuristamise ilmingud hakkasid tekkima ka juba aasta varem.Kusjuures ma kevadise esimese pritsimise isegi tegin aga nähtavat kasu ei mingit.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.