Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kiire kurgiabi

Teema Lisatud
kirsilill: 2015-06-04 12:11:28
Õlen alati istutanud kasvuhoone kurgitaimed kuni esimese pärisleheni (idulehtedeni), aga nüüd lugesin Räpina Aianduskooli spetsialisti õpetusest, et istutama peab 3/4 juurepalli sügavusele. Hakkan just täna istutama, aga ei tea nüüd, kuidas oleks ikka õige. Mõnel taimel on näha, et väljaspool poti mullapiiri on taimedel näha tugevaid juurealgmeid, mis igatsevad mulda. Kas keegi juhtub seda lugema ja annab head nõu? Jään tänuga ootama.
Vapsik12: 2015-06-04 12:39:33
Mina olen siinse lehe paremal asuvate linkide peale klõpsates köögiviljakasvatusest lugenud. Siin on keset linkiderivi "köögiviljad" ja edasi otsides saab lugeda avanenud lehelt iga köögivilja kohta vajalikku infot.
kirsilill: 2015-06-04 20:19:46
Kulla vapsik12, sellest lingist oli vähe abi, vastust minu küsimusele istutussügavuse kohta seal polnud, pealegi vaadeldi seal avamaakurgi kasvatamist, minul on aga küsimus kasvuhoonekurgi kohta. Siiski tänu vastamise eest, olid ainuke kes püüdis aidata. Otsustasin teha nii, nagu varem ja istutasin kuni esimese pärisleheni.
Vapsik12: 2015-06-06 14:29:30
Kopeerin soovitatud lingi alt kurgi istutamise kohta leitud info: "Taimed istutatakse kuni idulehtedeni mulda, mis soodustab külgjuurte teket taimel." Seega, istutussügavus on ju kirjutatud. Mina arvates pole üldiselt vaadates vahet istutamisel/kasvatamisel peenrakurgil, kasvuhoonekurgil. Kurk istutatakse ikka kuni iduleheni mulda. Kurkidel on primaarne hoida muld kobe, niiske ja mullata idulehtedeni, seejuures jätta kurgitaime ümber ümar lohk, et kastmisvesi maha ei valguks. Kurk on pinnalähedase juurestikuga taim ja kui kurgi juured sügavale külma tihedasse mulda istutada, siis jääb taim kängu või kasvab väga aeglaselt. Ma olen eelmise sajandi inimene oma teadmistega. Vahest on nüüdseks need teadmised vananenud, sest nüüd kasvatatakse kõik ilma mullata, lahustes ja plasti sees...Kuid, mina saan oma nn eelmise sajandi teadmistega väga hea saagi kõikidelt oma puu- ja köögiviljadelt. Kasutan ka talupojamõistust - püüan mõelda ja enda tundmusi usaldada ka taimede kasvatamisel.
kirsilill: 2015-06-07 23:56:34
Aitähh, vapsik12 Lugedes seda linki, oli mul ilmselt kiirustamisest istutussügavuse koht kahe silma vahele jäänud. Kuid istutasin kurgitaimed kuni esimese pärisleheni (see tähendab idulehtedeni). Kuid mis tähendab istutamine 3/4 mullapalli sügavusele? Kas siis 1/4 mullapallist jääb peenrast kõrgemale, sel puhul on ka idulehed mitte maapinnal vaid kõrgemal. Lugesin seda Googlist "Kurk ja tema kasvatamine katmikalal" Räpina Aianduskooli spetsialisti Katrin Uurmani väga põhjalikust loost. Tema põhjendab seda sellega, et siis on juurekael kõrgemal ja ei teki juuremädaniku ohtu. Seda ma ei teadnud, et kurk on pinnalähedase juurestikuga, mõtlesin, et ta ajab juured ikka sügavamale vee järele. Nüüd ma tean, miks mul möödunud aastal kurgialgmed (lühiviljalistel) kollaseks läksid ja ära kuivasid: kasvuhoones oli pealmine mullakiht (turbamuld) liiga kuiv, kastsin ainult ümber taime varre. Aitähh veelkord.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.