Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kummipuu

Teema Lisatud
aednikTsuks: 2015-06-01 19:02:57
Tere! Minu kummipuu on mullapinnast tipuni 27cm pikk ja tal on 10 lehte. Mõnedele lehtedele on tulnud pruunikad täpid/laigud. Olen lehti ka niiske svammiga nagu pesnud/puhastanud. Milline teguviis oleks kõige õigem ja ültse, mida teha et kõik oleks 5+???
Vapsik12: 2015-06-04 12:13:39
Kummipuu kohta on ju ennegi teemad algatatud. Tuleks enne kirjutamist otsingusse trükkida "kummipuu", siis leiab mitmeid vastuseid. Nii on keegi vastanud pruunikate laikude ja täppide kohta ja üldiselt on ka kirjutatud puuu kohta infot. Kopeerin ühe vastustest siia - urmas: 2006-12-05 14:06:50 Ilmselt on taim tema jaoks liiga pimedas ja soojas kohas. Aitab lisavalgustamine fütolambiga 10-12 tundi päevas. Kontrollige lehti alumiselt poolelt, et seal kedriklesta poleks. Uued lehed laasunud varrele enam ei kasva. Küll aga saab taime oskuslikult lõigates sundida harunema ja uinupungadest kasvanud uued võrsed muudavad taime lopsakamaks. Õige aeg kärpimiseks on siiski kevad, märts-aprill. Kärpida võib peavart kolmandiku kuni poole ulatuses. 1 kord kuus kasta on ilmselgelt vähe. Kastmise sagedus sõltub temperatuurist - mida palavam ja kuivem õhk, seda sagedamini kasta. Kummipuu ehk kummi-viigipuu on Indomalaisiast pärit puu.
aednikTsuks: 2022-02-02 11:32:02
Tere! Mul on juba mitu aastat kummipuu ja ta on juba meetri kõrgune. Kevadel istutasin ta ümber suurde potti. Ostsin Bauohvist poolhappelist potilille mulda(seal oli kirjas et sobib kummipuule). Peale ümber istutamist sigines tuppa imepisikesi kärbseid, ja neid on palju ning neid on tänaseni. Peale ümberistutamist natukese aja pärast hakkasid lehed altpoolt ükshaaval kollasetriibuliseks minema ja kukuvad ära. Valgust on küllaga ja on ka soojas. Ma ei oska enam idagi ette võtta. Milles võib tegu olla?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.