Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Budleia

Teema Lisatud
media76: 2015-04-27 16:51:21
kas keegi oskab anda nõu. mulle hirmsasti meeldivad need kaunid põõsad ja sooviksin ka neid kasvatada, kuid igal pool on info, et kasvab, kuni 200 cm kõrguseks jne, kuid kuidas on see võimalik, kui talveks peab tagasi lõikama!? Mul endal olemas eelmisest aastast kolm taimekest, kuid need ikka nii pisikesed ja hakkavad taas nullist kasvama ja ei kasva eriti kõrgeks. Kas oskab keegi aidata selles osas. Kahju taimedest. Kardan, et teen midagi valesti, kuid kuidas on õige siis.
helinm: 2015-04-29 13:51:51
Olen lugenud, et Eestis ikkagi sageli külmetabki talv budleiad isegi maani ära... Ise ostsin sügisel suured budleia taimed ning tänu pehmele talvele tundub 3 taime 4-st olevat väga hästi talvitunud, 1 paistab aga tervenisti ära võetud ning hetkel veel midagi tulemas ei paista. Ilmselt soovitatakse teda ehk katta, nagu roosegi? Mina väga katta ei jõudnud, ainult varjutasin kevade poole, et kevadine päike teda ära ei kõrvetaks... Külvasin kevadel ka seemnest, need taimed on tõesti pisikesed ning ma ei kujuta ette, kas neist midagi kasvada jõuab ning kuidas õues üldse hakkama saavad.. Samas budleia õitseb alles sügisel, nii et ehk jõuab selleks ajaks end ikkagi veidi kasvatada?
Sagapo: 2015-05-18 17:14:55
No mina sain aianduskoolist jaapani budleia ja selle kohta öeldi, et see ei kasva sugugi kõrgeks, jääb põõsaks nagu põõsas ikka. Ja teiseks pidi ta täiesti külmakindel ka olema. Nii mulle vähemalt räägiti. Teiste budleiade kohta ei oska seisukohta võtta.
ulle08: 2015-06-05 09:06:53
media76 Budleiaga on niimoodi, et sügisel lõikad peaaegu maani maha ja hea on kui paned kuuseoksi või veidi puulehti peale aga minul on ka ilma katteta talvitunud. maapealne osa külmub meie talve tingimustes aga maani ära kuid kevadel ajab uued võrsed ja suve teiseks pooleks on tõesti kasvanud jaba 2m kõrguseks ja õitseb väga rikkalikult ja on ümbritsetud liblikatest. Olen edukalt kasvatanud ka seemnest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.