Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Sibullilled

Teema Lisatud
maripiret: 2015-04-24 13:15:02
Mul selline mure ,sain sünnipäevaks hästi palju potis sibullilli aga mul ei ole neid kuskil hoiustada.Tean ,et lehti ei tohi ära lõigata ,peab olema jahedas ruumis ning maha võib alles augusti lõpus panna.Siit siis küsimus ,aga kui ei ole sellist ruumi,kas siis võib ka kohe aeda istutada või peab sibulad mullast välja võtma ja siis paberkotis säilitama või kuidas see käib? Palun andke mulle nõu .Ettetänades Piret-Mari.
maripiret: 2015-04-24 13:43:45
Oi unustasin kirjutada ,et tegemist on nartsisside ja hüatsintidega ,mõned iirised on ka.Tahaksin neid siiski veel järgmisel aastal õitsemas näha.
puru8: 2015-04-27 10:10:30
Nartsissi- ja iirisesibulad istuta kohe välja õigele kasvukohale, kui ilmad soojaks lähevad (võid juba praegu hakata neid välisõhuga harjutama). Nartsiss ei taha, et tal juured puhkeperioodil ära kuivaksid, ka ümber istutades soovitatakse nad kohe mulda panna. Hüatsinte kasta mõõdukalt, kuni lehed kollaseks lähevad, siis lase kuivada ja võta sibul potist välja. Hoida võid jah nt paberkotis. Jahe ruum tähendab seda, et kõige parem oleks alla 20 kraadi, aga kõlbab ka tavaline toatemperatuur, kui see suvel väga kuumaks ei lähe.
meristeem: 2015-04-27 14:22:17
Mina panen kõik oma sünnipäeval( veebruaris) saadud sibullilled: nartsissid, tulbid,krookused hüatsindid mais lillepeenrasse. Nii on saanud suurepärane kevadlillede peenar ja kõik õitsevad aastaid suurepäraselt. Vanad lehed võtan enne peenrasse panemist ära. Nii, et julgesti peenrasse, ei ole neid mõtet kauem hoida, kes neid hiljem enam mäletab istutada.
keldrikakand: 2015-05-26 11:21:31
Kas tulpi peaks igal aastal üles võtma ja millal täpselt? Mul on mingi elukas, kes lõikab mulla all tulbi varrelt maha, nagu noaga on lõigatud sügaval mullas, kes selline ja kas sööb siis mugula ka ära?
ViinaMuri: 2015-05-26 16:43:25
Mõni näriline (vesirott)? Mul on ka maipõrnika vastsed natuke kahju teinud. Istutamisest on siingi juttu tehtud - vanal heal ajal, kui meie aianduse paremad siin veel käisid ... http://www.aiandus.ee/vaata.php? id=3155
keldrikakand: 2015-05-28 23:01:42
Jah, olen jõudnud lõpuks arusaamisele, et ei jõua vist täiuseni, kuigi kogu elu olen püüdnud. Las siis sööb igaüks mis neile maitseb ja vaatan ise ka mis teistest üle jääb. Kahju on, kuid mis sa teed.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.