Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

küsimus kasvuhoone kohta

Teema Lisatud
rohenapp007: 2014-04-27 19:29:36
Olen sellest kevadest kasvuhoone omanik. Mul on polükarbonaatplaatidega kasvuhoone. Sooviksin teada, kas muld võib nende plaatide vastu minna või peab taimede jaoks mingid kastid sinna kasvuhoonesse sisse ehitama, kuhu muld panna?
ViinaMuri: 2014-04-30 10:57:05
Kas jutt on kihtplastist (makrolon)? Sel juhul ja kogemuse saanuna võin ütelda, et sulgemata kanalitega kihtplasti ronivad vihmaussid meetrikõrguseni (vähemalt). Muud sobiva mõõduga elukad samuti ja tagasikäiku neil kellelgi pole. Mul ei olnud kanalid sulgemata, aga ju siis oli silikooni mõnesse kehvasti lastud. Plaadile ei tee muld midagi, aga õhemat kihtplasti on väga kerge vigastada. Kaste ma küll ei viitsiks teha, aga kuidagi võiks püüda takistada väljastpoolt sissetrügivaid juuri ... (vanad eterniititahvliribad, ettevaatust tõsisemad tegijad - lõikamisel tingimata märglõige, tolm hävitab kopsud!).
lehevaksik: 2014-05-02 08:33:06
Minul samuti pool kasvuhoonet kaetud makroloniga ja kogemus sarnane eelpool kommenteerijaga- nimelt oli ühel kanalil jäänud silikoon kehvasti ja mingid kärbsed olid sisse pugenud, roninud üsna jupp maad ja siis "ära kustunud". Kätte neid ei saa (või siis ei oska mina seda teha). Seega otsad peab hoolikalt silikooniga kinni katma (mitte just kõige lõbusam töö), kuid olen kuulnud ka, et kaetakse mingi liistuga. Endal kogemus puudub, kuid võttes arvesse, et poodides, kus makroloni müüakse pakutakse ka makroloni liistu, mille meetrihind on jõhkralt kallis, siis odavam on ikka silikooniga kanalite otsad täis toppida. Kuid muidu on makrolon igati hea asi, peab vastu külmale ja lume raskusele (ehkki mitmed allikad väidavad vastupidist), kasvuhoone püsib soojem ja lisaks hajutab otsest päikesevalgust, mis on suur eelis taimedele (päikesepõletuse oht on palju väiksem). Mis aga puudutab mulda, siis arvan, et muld võib plaadi vastu olla küll. Plaadi otsad hoolikalt kinni, et floora ja fauna sisse ei trügiks.
ViinaMuri: 2014-05-03 09:45:02
Makroloni müüja pakkus ka minule liiste, oli kallis ja loobusin. Seepeale müüja tunnistas, et tema kasvumajal oli lumi alla libisedes ka liistud kaasa võtnud. Muidu, 'põhimõtteliselt', võiks liistud kasulikud ollagi, kerge ventilatsioon võiks niiskuse kogunemist kanalitesse vähendada (kuid meenutan veneaegse veekindla käekella kohta üteldut: on küll kindel, vee laseb sisse minna kindlasti ja välja tulla täiesti kindlasti ei lase).
kylli: 2014-05-28 16:21:10
Tere üle pika aja! Meie ostsime enda kasvuhoonele need ülikallid liistud. Mõne aja möödudes oli terve hoov neid liiste täis, aga kõrvahargid ronivad ikka kanalitesse isegi sinna kus liist oli,muud putukad mitte. Tänaseks pole ükski nendest peenikestest servaliistudest omal kohal. Päikest
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.