Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Harilik Žennšenn

Teema Lisatud
Martin23: 2014-04-09 12:08:23
Tervist, Sooviks infot Žennšenni kohta. On keegi varasemalt katsetanud selle taime kasvatamist metsa tingimustes? Kas antud taim on võimeline Eesti kliimas hakkama saama kui leida sobiv kasvukeskkond?
ViinaMuri: 2014-04-09 12:37:32
http://www.hot.ee/kaupval/teadus- kuldjuur.htm soovitab rohkem kuldjuurt. Ma vist ei või linkida, aga seemnemaailma lehel on pikem maakeelne jutt. gogoli otsingusse panin Harilik ženšenn ja piirasin Eestist otsimisega, kohe esimene pakkumine.
Hermeliine695: 2014-04-10 13:45:01
Žensenni ise pole kasvatada proovinud, kuid olen tema kohta lugenud, et taim on kasvutingimuste suhtes väga nõudlik. Looduslikult kasvab teiste taimede varjus, teda tuleb istanduseski varjutada. Taim on väga habras, tugeva tuule eest tuleb hoida, kasta tuleb ettevaatlikult. Areneb aeglaselt. On väga haruldane looduses ja kadumas. Kultuurtaimi on hakatud kasvatama, kuid temas on toimeaineid vähem kui looduslikult kasvavas taimes. Kokkuvõtteks arvan, et ei õnnestu Eestis žensenni metsas kasvatada. Kultuurtaimedega võiks Martin23 aga katsetada ja mingi 5-8 aasta pärast meile siin kirjutada kas õnnestus inimesekujuline juur saada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.