Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

basiiliku kasvatamine toas

Teema Lisatud
algaja7aednik: 2014-03-25 15:11:15
Tere,olen lugenud ja uurinud basiiliku kasvatamise kohta potis aga no ei saa täpselt aru,kas ma pean mingi aeg selle ümber istutama? Praegu kasvab ilusti puhmas aga pean ma siis harvemalt istutama teistesse pottidesse...kas nii jätta ei saaks? Aitäh, kes viitsib mulle selle puust ja punasest lahti seletada.
konnake: 2014-03-25 15:41:22
Olen kauplusest kevadtalvel ostetud basiilikupoti "lahti harutanud", st. taimed üksteisest eraldanud ja istutanud nad sellisesse suurde jäätisenõusse (vist 4 ltr.?) Panin nõu head aedviljamulda täis ja istutasin taimekesed ükshaaval. Vahekaugus ca10 cm. Enne istutamist võtsin kõigil taimedel ladvad maha, kuid jätsin alles altpoolt tulevad terved väiksemad lehed. Kastsin ja panin aknalauale valguse kätte (hea kui radiaatori soojust ka saaksid)ja kasvatasin neid seni, kuni sain kasvuhoonesse istutada. Olen sügisel ühe taime potti istutanud ja ületalve köögis hoidnud ja kasutanud. Proovida tasub alati :)
konnake: 2014-03-25 15:42:51
Unustasin, et istutamisel tasuks liiga pikaks veninud juuri natuke lühemaks näpistada.
algaja7aednik: 2014-03-26 15:44:15
Aitäh konnake:)
algaja7aednik: 2014-04-08 15:05:40
Mul nüüd juba päris kaua basiilik kasvanud aga mitte ei ole lehed veel nii suured nagu basiilikul peaks olema. Koguaeg kasvab ülevalt väikseid juurde ja teised ka sellised väiksed. Kas ongi nii pikk aeg,enne kui ilusaid basiiliku lehti saab :)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.