Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

SUVEDAALIA

Teema Lisatud
aednik2612: 2013-10-13 18:39:22
KASVATASIN KEVADEL SEEMNEST SUVEDAALIA TAIMED, ÕITSESID HÄSTI. KAEVASIN NAD PRAEGU ÜLES. KAS NEID MUGULAID ON VÕIMALIK ÜLE TALVE HOIDA JA KUI ON, SIIS KUIDAS SEDA TEHA?
kurgid09: 2013-10-15 13:08:36
katsetasin ise ja saab küll.Hoida nagu jorjenijuuri.Mul aga probleem, et keldris on niiske(vesi tikub keldrisse tulema) ja toas jälle liiga soe.Aga möödunud sügisel kaevasin ja hoidsin ikka keldris neid.Kevadel istutasin kõik kõvad juurikad maha, neid oli seitse.Kasvama hakkas neist kaks ja õitsesid nüüd ilusasti nagu daaliad kunagi kuni öökülm oma töö tegi.Nii et tasub proovida.
ViinaMuri: 2013-10-15 14:49:20
Vanaema hoidis (ligi pool sajandit tagasi) juurikaid sahvrinurgas; kuidas külmumise eest kaitses, ei osanud märgata. Porgandite säilitamine läks freesturbas hästi (korralik see ei hallita ega soodusta hallitamist), kuid kust seda linnatingimustes saada.
kurgid09: 2013-10-16 10:32:44
arvan, et vanaema hoidis ikka ka jorjenijuuri mitte daaliaid.Sel ajal oli jorjeneid palju palju värve nii suurte kui väikeste õitega.Ise tellisin jorjeneid Bakkerist. Esimesel aastal õitsesid aga ületalve pidasid vastu ainult need vanaemaaegsed, bakkeri omad ei läinudki enam kasvama.Aga daaliatega võid katsetada kuigi arvan,et lihtsam on kevadel seemnest uued kasvama panna.
ViinaMuri: 2013-10-16 11:20:18
Jorjenid, loomulikult! Vägevad, kasvasid mehekõrguseks ... vähemalt meetrise+ mehikese kõrval. Daaliad olid nagu püsikud ... ei mäleta, et neid juurde külvatud oleks. Või külvasid ise?
ketu111: 2013-10-16 11:44:16
Daalia ehk jorjen ehk georgiin.Kõik need on sama taim.Eraldi jaguneb veel hulgaks alaliikideks, üks näiteks meil aedades kasvatatav aeddaalia ehk aedjorjen ehk neitsisõlg.Tema mugulad kaevatakse sügisel välja ja hoitakse uue kevadeni näiteks keldris. Suvedaalia kasvatatakse seemnetest üheaastaste taimedena. Ka neil kasvavad sügiseks muguljuurikad, kuid neid säilitades ja järgmisel aastal kasvatades ei pruugi nad sama efektsed ja sama kõrgusega kasvada (enamasti on kõrgemad).Nii, et ikka võib proovida ka neid suvedaalia mugulaid üle talve hoida.
kurgid09: 2013-10-16 13:49:40
no mina neid suvedaalia mugulaid proovisingi ja sain 2 seitsmest õitsema.Need suured kõrged jorjenid, mida vanaema ületalve hoidis, neid ei saa seemnest külvata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.