Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

polükarbonaadist kasvuhoone

Teema Lisatud
dicentra: 2013-01-18 15:07:37
Kas kellelgi on kogemusi polükarbonaat kattega kasvuhoonetega? Kas soovitate või laidate maha ? Kummalgi juhul palun ka põhjendusi. Olen praegu ise otsusega kahevahel, kas osta või ehitada ise.
ketu111: 2013-01-19 22:07:32
Mina olen polükarbonaatkattega kasvuhoonega rahul.Täpselt selle kasvuhoonega kogemused puuduvad, kuid endal on 2010 a kevadel ostetud polükarbonaadist plaatidega kasvuhoone, selline mida suuremates ehitus-ja aiapoodides müüakse.Polükarbonaat ei lase kasvuhoonel väga kuumaks minna, kilekasvuhoones võib kuumus mõni kord taimedele liiga teha.Senistele talvedele on ilusti vastu pidanud, muidugi lund olen ikka maha lükanud.Sel aastal sulas üldiselt ise, kuid nüüd lükkasin ikka lume maha, kuna sulades alla vajunud lumi oli jäätunud ja hakkas suruma plaate kaardu.Muidugi kui võimalus, tasuks kasvuhoone karkass voib olla ise ehitada, nii suur kui soov on ja see siis katta polükarbonaat-plaatidega.
karusmari8: 2013-01-20 09:20:30
Olin ka 2011.a.kevadel vaiku ees, kas osta ja milline, või ise ehitada. Uurisin hindasid ja selgus,et hinnad kauplustes seinast-seina. Neid tuuakse meile Belgiast, Hiinast,Venemaalt ja tehakse ka Eestis! Tegin siin foorumis küsimuse ja paljud andsid nõu, et tee ise. Nii ma sõitsin saekaatri juurde ja ostsin puitmaterjali, ehitusmaterjali poest nurgikud,kruvid, hinged jne. Mul endal on elektrigeneraator, trellid,ketassaag ja akutrell. Tegiń kasvuhoone aiamaale 4,5 x6 m Katsin UV paksu kilega ja kogu maksumus tuli ca 200 €
dicentra: 2013-01-20 16:45:23
Tänud heade nõuannete eest. Millised (mis materjalist ja kas maasse kaevatud) on teie kasvuhoonete vundamendid ? Kas muld on pandud lihtsalt kasvuhoonesse sisse või on ningid piirdekastid ka ?
mellu: 2013-01-20 17:19:37
kevadel 2012 isetehtud kasvuhoone, 2*4 ruutu, hinnaks ca 100 eurot. peamine kulu on nurgikud ja naelad/kruvid. kasvuhoonekarkass toetub mul paarile tellisele, aga põhimõtteliselt kogu kupatus mulla peal. vbla järgmisele mõtleb mingi muu "vundamendi" välja.
ketu111: 2013-01-21 07:50:54
Nagu eelnevalt kirjutasin, on minul ostetud juba valmis kasvuhoone.Karkass on pandud toetuma neljast nurgast betoonist rõngastele.Sisse on ehitatud puust piirded, kuna mulle meeldib, kui peenar on ikka kõrgem, kui tavaline maapind.
ketu111: 2013-01-21 08:06:41
Vigade parandus:unustasin kirjutada, et see kasvuhoone alumiiniumkarkass on kinnitatud neljast prussist tehtud alusele:)Kogu see kupatus seisab siis nurkade alla pandud betoonrõngaste peal.
karusmari8: 2013-01-21 10:40:11
Kui käisin ehitusmessil 2012.Seal oli messihinnaga müügil 310x606cm valmiskasvuhoone hinnaga 3690€ Praegu on müügil polükarbonaatkattega Venemaalt pärit kasvuhoone 3x6m hinnaga 799€ ja 3x4m >599.- Need on kerged kasvuhooned ja peab tugevalt kinnitama maa külge. Mina ostsin kasvuhoone alla fibroplokid ja nurkadesse lõin nurkrauad maasse ja kinnitasin ploki ja alusprussi külge. Aluspruss 50x100mm ja keskele harjale ka 50x100, sarikad 50x50 Vundamendi plokkide alla sai pandud liivapadjad. Kilekinnituseks panin peale õhukesed liistud seinte osale, Katusele mitte.Kile servad lasin kinni klambritega, eelnevalt keerasin serva kahekordseks. Ehitusel ei kasutanud naelu. Kõik kinnitused sai tehtud kruvidega ja klambritega. Müügil on 6 meetri laiune kile ja see sobis ideaalselt kasvuhoone pikkusega, Otstele sai lõigatud tüki.Tuulutuse jaoks tegin kasvuhoone otsa aknad kahele poole ja hinged ülepoole. Hiljem saab panna need käima automaatavajaga.Uks on ka otsas, aga võib ka teha külje peale. Külje poltidele panin riiulikanduritega riiulid.
ViinaMuri: 2013-01-21 12:13:01
Kihtplast-kasvumaja, poolteist aastat tagasi sai valmis. ca 6 X 15 m, harja kõrgus 4(+) m. Kogemused: tomateid sain kuu aega kauem kasvatada, kui varem kilemajades. Kihtplasti soojapidavus on tunduvalt parem. Kondensatsiooni katte sisepinnale peaaegu ei ole, kliima on sees kuivem (seetõttu pritsisin tomateid hallitamise vastu ('lillaga') vaid 2 korda ja peamiselt profülaktikaks. Kevadel läks ühel hetkel natuke palavaks, see hävitas mõne kuuse- ja tammepooke ... Õhuke (4 mm., 2-kihiline) kihtplast katuseks hästi ei sobi. Otstest peab kuidagi takistama vee ja satikate sissepääsu, minul see hästi ei õnnestunud.
isalovi: 2013-01-21 12:47:25
Vene päritolu polükarbonaatkattega (kihtplast) kasvuhoone juba mitu aastat. Ei lenda ta kuhugi, sest tugikaarte otsad lähevad maa sisse miski paarkümmend sentimeetrit ja püsivuse tagamiseks seal otstes ristpulk konstruktoritel ette nähtud. Tähendab maa sees oleks nagu jalad püsti keeratud T. Kihtplast on igati parem valik kui kile, sest on soojapidavam, läbiv päikesevalgus pole nii terav, ei loperda tuule käes, kondens seoses viimase omadusega ei tilgu taimedele, vaid valgub maha. Kuna kasvuhoone on suvilas, siis talveperioodiks olen igaks juhuks vastavalt firma soovitusele toestanud seestpoolt, sest pole alati võimalik peale suuremat lumesadu kohe kasvuhoonele appi minna. Seni väga rahul. Kusagil nägin nüüd analoogse kasvuhoone reklaami. Võimalik, et oli isegi Eesti firma (?) aga plussiks oli tugevdatud konstruktsiooniga karkass. Ja veel sellele vene variandilr lisaks, et esimene ehmatus poest kätte saades oli suur: kätte anti tohutu kogus erineva kuju ja pikkusega jupikesi, polte mutreid jne. Ainus suur asi oli rull kihtplasti tahvlitega. Aga kõik detailid olid väga korralikult markeeritud ja kui joonist jälgida, siis kokkupanek polnud üldse raske.
525456: 2013-02-20 15:31:11
dicentrale-kindlasti kihtplast,aga tasuks ise ehitada tugev karkass ja plast osta.Kevadel on soodushinnad,ise ostsin Tartust,toodi koju ära.Üks väga tähtis asi on õige paigaldus,muidu läheb aastaga roheliseks.
kylli: 2013-03-02 11:07:02
Tere! Meie ehitasime ise karkassi, kuna korralik valatud vundament oli olemas (hirm oli et kevadel maale minnes ootab ees rusuhunnik, kui otsustame poevariandi kasuks). Kasvuhoone sai 5cm x 10cm prussist vms, peab vastu kergemale pommirünnakule. Kaetud kihtplastiga. Täiesti mõtetu raharaiskamine olid ääreliistud, need ei takistanud kõrvaharke sinna vahedesse ronimast ja kukkusid lihtsalt ära, selle kõige juures maksid nad üpriski palju. Vesi vahedesse ei pääse, katusel on plekist hari ja külgi kaitseb katuse äär, ehk pisut sajab vesi uste ja akende vahedesse. Sees on piirded, mullapinda on tõstetud liiga palju 35-40cm, tegemist on liivamaaga ja niigi on kuiv. See kõrgus eeldaks tilkkastmissüsteemi. Minu vanematel on kaevatud vahekäik maa sisse u 40cm ja kasvuhoonesse sisenedes lähed paar astet trepist alla, peenrapind jääb aiaga samasse tasapinda. Eelmisel aastal istutasin esimesed tomatid 12 aprillil. Me ei teinud kasvuhoonet ka õhukindlaks, juhtus nii, et mõlemasse külge jäi katuse ääre alla 2-3cm vahe. See osutus väga heaks kuna me ei ole pidevalt kohal. Sel suvel veelgi vähem, nii et tuleks soetada automaatavajad, aknad paraku suhteliselt rasked, kui kellelgi on selleteemalisi kogemusi, siis oleksin ka info eest tänulik. Päikest.
alpikas: 2013-03-24 14:29:46
tuttavate juures nägin, et neil olid plastplaadi otsad kinni kleebitud iseliimuva nurkribaga(mingist plastist) , neil oli see kasvamaja alles uus(eelmisel kevadel tehtud), eks nüüd kevadel kuuleb, kuidas see kleebitud ots on seal vastu pidanud, aga sügisel olid otsad veel kenasti kinni ja sitikaid polnud sisse roninud.
MRGL: 2019-01-25 09:35:39
Polükarbonaadist kasvuhoonetel tuleb jah alati lahtised otsad kinni teipida. Selleks spetsiaalne teip, mille laius olened plaadi paksusest. Võrdluseks polükarbonaadile ei ole klaasiga selliseid probleeme.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.