Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

istutamine

Teema Lisatud
hundikutsik: 2012-08-31 11:49:21
Tere! Olen aianduses algaja. Kas on kuskil teemat, millisel aastaajal on õigem istutada erinevaid puuvilju ja marju?
ViinaMuri: 2012-08-31 17:32:13
Parandan veidike küsimust: nähtavasti on viljapuude ja marjapõõsaste istutamine kavatsuste hulgas? Kui nii, siis see oleneb natuke sellest, milline on istutusmaterjal. Praegu on kombeks puukoolidest tuua potis/kotis olevaid taimi, neid võib aastaringselt istutada, vaid maa külmumine ja isiklik ilmastikukindlus häirib. Paljasjuurseid taimi istutatakse enne lehtimist või taimede kasvuperioodi lõppedes. Kuid algajal tuleks mõtelda, kui kaugele taimi üksteisest paigutada. Alguses armetud vitsad kasvavad ükskord suureks ja seda tasuks ette kujutada, et aastate pärast kah rahul olla.
aednik2612: 2012-09-30 17:32:20
Kas igihali taimi võib istutada veel oktoobri alguses, kas vajavad mingit katmist või mingit muud hoolt? Kavatsen nad veel sel sügisel istutada hämarasse kohta suure kuuse lähedale.
Alma: 2012-10-08 15:53:45
Kui igihali taimedel on juured juba all, ei tohiks küll mingeid probleeme olla. Maapinna arvestatava külmumiseni läheb veel aega. Suur kuusk on ise tubli kaitse külma tuule eest. kui aed asub aga vabriigis külmapiirkonnas ja muld on eriliselt savikas ja märg, siis mina siiski kataksin juhul kui lund ei tule ja suhteliselt suured miiinuskraadid ähvardavad pikemalt mõjuda. Seda eriti aga ei usus küll eriti sel aastal.
viola: 2012-10-13 21:59:37
Igihali on uskumatult kannatlik taim. Kui on kavatsus teda kuhugi mujale istutada ja kasvõi väike narmas alles jääb, on kindel, et ta kevadel lisaks ka endisel kohal tärkab ning kenasti edeneb. Uues kohas juurdub-edeneb kindlasti :)
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.