Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õunapuude kahjurid

Teema Lisatud
esill: 2012-06-17 22:39:14
Olen alles algaja aednik ja mure on vanade õunapuudega.Kevadel sai tehtud lõikus ja kõik lõikekohad sai korralikult üle tehtud pookevahaga. Krunt on jõe ääres ja nädal tagasi tulid meie õuele sadades kiilisarnaseid olendid, kes tegid arvatavalt pulmatantsu.Nende tiivad olid läbipaistvad ja tagapool olid kaks tundlamoodi asja. Peale seda tantsu, läksid nad kõik õunapuudele munele. Nüüd on õunapuudel võrgutaolised asjad, kus on ussid sees. Mis kahjuritega on tegu ja kas saab veel tõrjet teha?
merka: 2012-06-18 07:10:06
See on võrgendkoi vist .Meil sama mure.Toomingad on ka juba võrke täis.
Metsat5ll: 2012-06-21 22:34:10
Ei siin enam muu aita, kui tuli otsa kogu aiale, lootuses et maja sellest puutumata jääb. Teine variant on siis mehaaniliselt need lehed ära noppida (lootuses et mõni roheline leht külge ka veel jääb). See on parem ikka kui täiesti raagus puu. Hea muidugi soovitada vanade puudega aiale, kus maapinnalt seda teha ei anna. :)
saffron: 2012-06-22 23:59:21
Arvan, et minulgi sarnane mure ent ei oska öelda, millega ja kuidas nad sattunud puudele. Puude oksad, otste poolt on võrke täis ja seal on palju täpilisi usse täis.Kas see asi on tõeste nii hull, et millegi peale pritsimine ei aita ? Oskab keegi äkki öelda ka mis loodaega tegu ? Nad näevad välja nagu röövikud, pruunid ja mustade täpid.
lehevaksik: 2012-06-23 08:52:32
Tere! Ikka väga äärmuslikke soovitusi võib siin foorumis lugeda (´.´) Aga tõesti, need tegelased kes õunapuudel võrke teevad on õunapuu-võrgendkoi röövikud. Kusjuures olgu kohe mainitud, et tegu on ses´ suhtes huvitava kahjuriga, kelle masskahjustus kordub kümmekonna aasta järel ja kahjurit esineb siis 2-3 järkestikusel aastal ikka väga palju. Et siis hooti. Liblikas ise on väike u. 5mm pikkune, valgete tiibadega, millel mustad väikesed täpid (kusjuures sarnaseid liblikaid on Eestis mitu liiki, kuid õunapuude kallale tuleb neist vaid üks liik. Toominga-võrgendkoi on õunapuu-võrgendkoiga väga sarnane). Aga mida teha nende vastu? Praegu aitab kõige rohkem see kui saab neid võrke koos ussidega õunapuult ära korjata ja siis hävitada. Üsna tüütu ja nüri töö aga pritsimine on praeguseks ajaks juba hiljaks jäänud- mürk ei jõua röövikuteni, need jäävad ikka ellu ja söövad mõnuga edasi. Teine veidi lihtsam kuid kallim variant on võrkude mahauhtumine tugeva veejoaga. Kuid arvestades üha kallinevat veehinda, siis on see selline "kaheotsa teema". Aga kevadel enne ja peale õunapuude õitsemist pritsida neid Mavrik 2F lahusega- 6ml/10l veele. Need tegelased, kel oli taguotsas kaks pikka tundlamoodi asja olid väga suure tõenäosusega ühepäevikulised. Nemad elavadki paarist tunnist kuni paari päevani. Õunapuudele on nad kahjutud.
ketu111: 2012-06-23 13:19:49
Aitäh lehevaksik:)Ma üritan ka nii palju kui võimalik ja kätte saan neid võrke ära korjata ja hävitada.Mul on tunne, et see aasta on mu aed lausa kahjurite paradiis.Igasugu elukaid on kõik puud, põõsad ja taimed täis.Keegi sõi mu melonitaimed niimoodi ära, et alles ei jäänud mitte midagi.Nagu polekski neid seal peenral olnud.Mullas sorkides leidsin ainult sipelgaid ja vihmausse.Peale lehetäide on veel mingid tillukesed mustad elukad mõnedel puudel jne.Mõned ilusti kasvama läinud poogid hävisid ka tänu sellele, et keegi sõi nad lihtsalt ära.
heliben: 2012-07-13 19:55:15
"tellissaare" õunapuu lehed kolletuvad ja varisevad massiliselt,puu koor jämedamatel okstel imelik -pragunenud, osaliselt lahti, koort eemaldades näha mingi pruun puru,puu u.30 aastane, kuid lõikamisega olen püüdnud igal aastal võra korras hoida, taimekaitset ei ole kunagi midagi teinud, varem ei ole silmnähtavaid probleeme esinenud. Mis võib puul häda olla?
veda: 2012-07-23 17:25:34
tere.Ostsin kevadel kuldreneti õunapuu.Praeguseks on ülemiste okste lehed kõik imelikult punaseks muutunud.Kas see on mingi haigus ja kas nakatab ka teisi.Mida peaks tegema? Olen päris algaja.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.