Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

liiliasibulad pehmed

Teema Lisatud
mellu: 2012-04-13 11:27:57
hei, avastasin, et aianduskeskusest ostetud veel-pakis-olevad liiliasibulad on muutunud kahtlaselt pehmeks. Hoidnud olen neid pimedas, kuid kapis ehk siis mitte jahedas. Esiteks, kas neist võiks veel asja saada, kui hetkel maha istuda (jajah, liiliad oleks pidanud istutama sügisel, a ostsin ca kuu tagasi ja hektel vast veel piisavalt jahe juurdumiseks)? Teiseks, kas tegu võibolla puhtalt ebasoodsate säilitamistingimustega (ehk oma võhiklikkus) või...?
Alma: 2012-04-13 12:05:04
Kui sibulad on muutunud pehmeks vaid närbumise tõttu siis istutaks need mulda . Aga et sibulad ei ole päris ok siis ehk esmalt lillepotti ja kui juba õues muld on päris mõnus siis aeda. Vahepeal võib neid hoida koos potiga jahedas valges ruumis või külmkasvuhoones. Nad alustavad kasvamist.Sibulad närtsivad enamjaolt siiski liiga sooja hoiustamisruumi tõttu. Kaubanduses müüdavaid sibulaid võib vabalt istutada kevadadel, peaasi, et eluvaim sees.
lillehai: 2012-04-13 13:01:34
Soovitan ka sibulad ruttu potti pista. mida sügavasse, seda parem.Hoolitse, et muld ära ei kuivaks. Eks siis ole näha, kas juurduvad või mitte. Kui muld juba soe, istuta koos mullapalliga peenrasse. Liiliaid võib väga hästi ka kevadel istutada. Ise muretsen uusi sorte ikka kevadel
AveA: 2012-04-13 18:07:09
Sain kingituseks kaubandusest ostetud liiliasibulad,avastasin, et need olid pehmed ja oli ka sibulasoomuse vahel hallitust.Koorisin hallitusega soomuse maha , leotasin veidi kaaliumpermanganaadi lahuses ja istutasin lillepotti.Kahjuks pean neid hoidma soojas toas ja juba on paarisentimeetrised rohekad varretipud mullast väljas. Kui nüüd tõstan need potid rõdule ja katan kattelooriga, kas jäävad ellu?
Alma: 2012-04-14 10:52:37
Aias on igatahes juba osadel aasia liiliatel ninad näha. Eks see rõdule tõstmine sõltub ka rõdust. Kevadilmad on väga muutlikud. Kui ikka külma teeb siis loorist jääb väheseks. Põhjus selles, et nii toasoojas kui loori all on soojem ja taimed arenevad kiiremini edasi kui loomulikes õuetingimustes. Mina ilmselt tõstaksin need liiliad külmkasvuhoonesse , väga miinuskraadidega või isegi lume korral tassiksin aegsasti siseruumi tagasi. See tassimine peaks kestma ju keskmiselt ainult kaks kuud, olenevalt ilmadest:). Ja üks pühendunud taimekasvataja ei pea paljuks omi hoolaealuseid poputada niikuinii.
mellu: 2012-06-22 11:18:33
sai siis potti pistetud, ja mingi aeg ka maha pistetud... kõik kolm ilusti üleval, tumerohelied lehed ja õienupudki paistavad. ega ma mingidki eluvaimu neid enam ei oodanud, tundusid raiskus olevat. aga... järgmine küsimus. paar aastat tagasi istutatud liilia - kasvas kevadel ilusti, tugev (vars) - visuaalselt. A ei ühtegi õienuppu, ainult lehed ja vars, ning tänaseks on nii suur kui ka tütartaimed kollased, algas väiksematest alumistest taimedest see kolletumine. Sama oli ka eelmisel aastal, siis arvasin, et kuivus... sel aastal ma kuivuse välistaksin. mingeid mõtteid, milles võiks asi olla? kassid?
doomino: 2012-06-22 23:42:19
vaata ,ega sipelgad ei toimeta seal,kui ei siis ütle liilia sort-nimi,ehk on põhjus seal -muld ei meeldi.
mellu: 2012-06-23 18:19:36
sipelgaid eile päikeses ei näinud, ka mitte täna peale vihma... ju siis pole neid seal. Sordiga läheb natukene raskeks, kuivõrd õisi pole näinud, siis midagi kindlat ei oskagi öelda -50% on tegu lilium tigrinum splendens'iga ning 50% aasia liilia apeldoorn.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.