|
Hoidiste tooraine
Teema Lisatud |
ketu111: 2011-08-11 19:41:04 Kuidas kommenteerite: Kvaliteetse lõpptulemuse annab ainult kvaliteetse tooraine kasutamine.
Ehk siis:kas kasutate mooside jt. hoidiste tegemiseks üleküpsenud, maast korjatud, plekilisi(mis välja lõikate)õunu, ploome ja muid marju.See pidi vale olema,kuna riknemise alged peituvad ka ilusana näivas viljaosas.
Või kasutate ainult otse puult korjatud,terveid ja ilusaid marju,puuvilju?
| mutt5: 2011-08-12 11:09:31 Noh, käärinud marju, mis on mitu aega kusagil ämbris oodanud oma aurutamisjärjekorda, ei kasuta. Mahla teen enamasti otse põõsalt korjatud marjadest ja peale noppimist, enamasti ilma suhkruta. Marjad, mis on koos oksaga maas ja pisut mullased pesen sõelal puhtaks enne aurutamist. Õunamahla teen maast korjatud ja puu otsast alla raputatud õuntest kohe peale korjamist. Plekilised võtan välja või lõikan plekid välja peale pesu. Kompotte teen täiesti plekitutest õuntest, pirnidest. Moosi keedan taas ka plekiliste õuntega, enne eemaldan plekid, lisan kõvasti suhkrut või pohli. Ei ole mitte kunagi probleeme säilivusega. Purgid ja kaaned peavad puhtad olema, ahjus kuumutatud ja kaaned keedetud. Korralikult kaanetatud. Ploomid peavad täiesti plekitud olema kompoti jaoks, pestud. Moosi pole neist teinud ja mahla ka mitte. Arvan siiski, et kvaliteetne tooraine on tähtis komponent lõpptulemuse saavutamisel, kuid tähtis on ka perenaise hoolsus ja see soojus, millega ta oma perele hoidised valmistab. :) | ketu111: 2011-08-12 16:13:36 Endal kipub tavaliselt nii olema, et kõikidele teistele saab jagatud ilusaid ja terveid puu otsast korjatud vilju,ise keedan moosi plekilistest ja mahakukkunud õuntest, ploomidest ja pirnidest:)
Kui ploome müügiks turule sai viidud, siis "Lepermanne "sai kinnastega korjatud,et vahakirme ilusti peale jääks. | Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!
|
Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud,
küsi foorumist
|
|