Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

AIDAKE,KES OSKAB!!!

Teema Lisatud
pirgu: 2011-05-15 20:52:30
MILLES ASI,KUI PLOOMIPUUD ON ÕISI TÄIS PÄRAST AGA,VISKAB KÕIK VÄIKSED VILJAD MAHA,NII ET EI OLE VEEL ÜHTEGI PLOOMI PROOVIDA SAANUD.JA NÜÜD ON JÄLLE HÄSTI ÕISI TÄIS,AGA KARDAN,ET VÕIB JÄLLEGI NII JUHTUDA,ET EI SAA ÜHTEGI PLOOMI.MIDA TEHA?
Helianthus: 2011-05-15 21:14:52
Minul on ka nii olnud, just Liivi Munaploomiga, ning ka tema viskab kõik oma väiksed viljad maha - tal pole tolmeldajat.
lehevaksik: 2011-05-15 21:29:44
Tere! Siin kahtlustan ploomivaablast, kes on üks levinumaid ploomikahjureid. See pisike tüütu putukas muneb veel avanemata õitesse. Munadest kooruvad ebaröövikud kes alustavad kohe halastamatut hävitustööd- üks röövik võib seest tühjaks süüa kuni 6 ploomi. Kusjuures enne ploomi mahakukkumist paneb pahalane ploomist plehku. Esimese pritsimisega asi jah pisut hiljaks jäänud, sest ploomid juba õitsevad. Kuid veidi saab asja päästa teise pritsimisega, mida teha Nekoga kaks korda. Seda tehakse kohe peale õitsemist. Sügisel või varakevadel tuleb puude alused korralikult läbi kaevata. Sellega viiakse mullas olevad röövikud sügavamale mulda, kus nad hukkuvad. Kevadel, nädal enne õitsemist (s.t õiepungad on eraldunud lehepungadest) tasub teha keemilist tõrjet- Fastac50 (8-10ml/10l veele) või siis Mavrik 2F (juhul kui on seda saada) normiga 6-8ml/10l veele. Mässan ise ka nendega juba kolmandat aastat. Loodan sel aastal saada rohkem kui 10 ploomi.
lehevaksik: 2011-05-15 21:33:28
Muidugi on vaablane vaid üks mitmest või alikust põhjusest. Uurige mahavarisenud ploome. Kui nendel musta täpikest pole ja ploomihakatis seest ka terve- s.t ilma musta puruta (rööviku väljaheide), siis pole ÕNNEKS ploomivaablasega tegu.
Mehka: 2011-05-15 23:14:02
3mas pritsimine kohe peale viimase kroonlehe langemist nii kahjuri kui haiguste vastu, asi tahab jälgimist hilineda ei maksa.
KollaneTulp: 2011-05-16 18:55:14
minul teeb kirss samamoodi igal aastal. jälle on praegu õisi väga täis, aga kardan ka, et saaki ei saa.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.