Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kaduneljapäev

Teema Lisatud
cirrus: 2011-03-28 19:04:31
Vähe sellest, et talv ei taandu, lund tuleb juurdegi - kohutav! Tuian talveaias mossitades ringi ja prillidega vaadates märkan, et lilledel on putukaid tekkinud - tore-tore, lehetäid ise täies hiilguses. Nüüd pole muud, kui kõik pessu. Kaks päeva kõva rassimist, mõned ümberistutamised, kuniks kõik on puhas. Jälgimine. AGA kogu elamine on tolmune ja asju on nii palju ja üle-üldse, palun, ärge kinkige mulle mingeid asju, olen kehv tolmulapiliigutaja, suurem osa ajast ikka aias. Pool elamist saadaks prügimäele ja ise elaks terve oma toimetamise talveaias: magaks, sööks, töötaks, peseks, rõõmustaks ja kurvastaks - NII SUUR IGATSUS ON KEVADE JÄRELE! Aga puhtad klaasid ja taimed annavad lootust...
Helianthus: 2011-03-29 07:19:06
Lootust annab veel nädalalõpus saabuv soojalaine...
Betula: 2011-03-29 08:54:37
Jah, sel kevadel on meil, aednikel, ikka kevadeootus viimse vindi peale keeratud. Kuigi olen hakanud toataimede arvu omal tunduvalt vähendama,sest alates maa sulamisest veedan ka enamus ajast väljas, siis tuleb vist uuesti mõelda ka toas taimede kasvatamisele. Tegelikult just need kahjurputukad olidki põhjuseks, miks toataimedest püüdsin vabaneda. Hilissügisel ja talvel ka on raske nt. kedriklesti taimedel märgata-liiga hämar kogu aeg. Aga kui taimed juba kiratsevad suurest kahjurite hulgast, siis on pigem õige taim juba likvideerida, sest kahjuritest toas vabanemine on peaaegu võimatu. Paljud luuderohud olengi aeda pinnakatjateks istutanud. Aga siiski hea võimaluson ka suurem mitteköetav kasvuhoone, kus saab kevadet varem tervitada. Seal praegu õitseb nõiapuu ja kohe-kohe alustab ka jasmiin(Jasminum nudiflorum). Ilmselt tuleb sinna sügisel ka varaõitsvaid sibullilli tippida. Mõned viinamarjad jätsin ka eelmisel talvel seal katseks maha painutamata-paistab, et needki on elus.Ja kevadeti lasen koertel seal mulda kraapida-millise mõnuga nad seda teevad. mullas on ju tohutu energia peidus-ainult aednikud ja loomad tajuvad seda.
Huvituja: 2011-03-30 14:06:52
Mind vaevab sama asi,et pool elamist oleks vaja saata prügimäele!Kuidas saada lahti sellisest suhtumisest,et äkki läheb veel vaja,ja muudkui paned jälle tagasi kusagile kappi või riiulile.Mis teha???
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.