Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ingveri kasvatus

Teema Lisatud
ingver: 2011-03-14 16:55:05
Kuidas kodus kasvatada ingverit?
Kaia: 2011-03-15 01:03:55
Ingverit saab hea tahtmise juures kodus kasvatada küll. Ta vajab kasvamiseks sooja, niisket, lisavalgustusega kohta. Võta ingveri juurikas ja hoia teda 1 päev soojas vees, siis aseta ta vee kohale juurduma. Selleks võta näiteks mingi kandiline võikarp, täida see sooja veega. Võta ingveri juurikas ja torka temast puutikk/varras läbi ja aseta see kõik karbis oleva vee kohale. Aseta karp sooja kohta. Kasvupungad tulevad nädala jooksul. Kui arvad, et taimed on mulda istutamiseks tugevad, siis istuta taimed potti, nii et osa mugulast jääks mullast välja. Kasta, et muld oleks niiske. Kui taim on suurem, siis kasta rohkem. Taim vajab talvel kindlasti lisavalgustuslampi. Ingveritaim kasvab 60-120 cm. Ingveri varrele kasvab ilus punane käbi moodi õisik.
ingver: 2011-03-15 17:22:15
Kas ingverit saab suvel õues ka kasvatada? Kas tarvitatakse ainult juurikat või ka lehti,vart ja õisi?
kajakene: 2011-03-17 18:35:32
Just oli esilehel jutt et panna mulda 5-8cm sügavusele. Samas keegi õpetas et panna mulda nii, et pool juurest oleks väljas (nagu iirisel). Mis siis kõige targem teha oleks. Kas kellelgi on kogemust.
Kaia: 2011-03-19 02:07:02
kajakene. Mina olen pannud mulda 5 cm sügavusele mugula ja katsetanud ka pooleldi väljas mugula kasvatamist. Igat moodi läheb kasvama. Muld peab parajalt niiske olema, liigset vett ei tohi olla. Soe peab olema ja valgust tahab taim ka. Aga ei midagi erilist ega üle jõu käivat. Kasvab küll. Ja üldse-kõige targem on oma südame häält kuulata.
kajakene: 2011-03-20 20:46:32
Aitähh Kaia proovin järele kuidas õnnestub. Siiani on küik katsetused taimedega korda läinud. Päikest kõigile.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.