Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Väike,5 aastane aed.

Teema Lisatud
seemneke: 2011-02-03 14:36:51
Sain sügisel uue elamisega kaasa 200 m2 aiajupi,mis on minu meelest täiesti suvaliselt taimi ja puid-põõsaid täis istutatud.Kõik on paigutatud nagu nö jumal-juhatab.Ühes peenras kasvavad kõrvuti rabarber ja liiliad, segamini on piparmünt ja hostad!!! Kaardistasin sügisel selle segaduse paberile ja nüüd olen terve talve hullumiseni lugenud aiandusealast kirjandust ja kokku ostnud terve virna raamatuid ja ajakirju ,et ennast harida.Pole just eriti aiateadlik.Tegelikult on see meeletu infotulv mind korralikult sassi ajanud.Üks mis on kindel ,projekti ma ei telli,see on minu jaoks liiga kallis lõbu.Tahaks ise hakkama saada aga ei tea kust alustada.Puid.põõsaid mis juba 5 aastat kasvanud enam ei teisalda muidu kui prügimäele vist aga peenrad on enam püsilillede ja taimedega mis ajavad ennast laiali nagu umbrohi,esirinnas muidugi saialill ja piparmünt.Kõike muidugi ei tahaks hävitada,nii,et Raundapiga üle ei kastaks.Kohe ei teagi mis teha?
Pirmeli: 2011-02-03 21:20:31
Ilu- ja söödavad taimed võivad isegi ühes peenras olla kui moodustavad ühtse terviku. Praegu on selline lähenemine üsna popp. Aga silmale peab ilus olema, kui häirib, siis on midagi puudu või üle. Alati võib ka eraldi alad teha. Muidu on super, kui üksikuid tutse murus ei ole ja kõik on ühes sistutusalas. Peenrad saad puhtaks vaid nii, et kaevad kõik välja, teed ala korralikult puhtaks ja istutad taimed tagasi. Võiksid veel kirja panna, mida aias ise näha ja teha tahad nüüd ja aastate pärast. Sellest hakkavad välja kooruma kõige paremad lahendused sinu pere jaoks. Kui spetsialisti nõu tahad, siis projekti ei ole vajagi, aga soovitav on nõu küsida, paljudele piisab konsultatsioonist. Minu kogemus ütleb, et paljud saavad aiaplaani tegemisega ise hakkama, aga jäävad hätta õigete ideede puudumise ja rajamise nippidega, et lõpptulemusega rahul olla. Vaata postitust ehk on abi. Lingid viivad uutele õpetustele. Anna teada piret@virkus.com kui info leidmine on keeruline. www.virkus.com/aiandus/oma-aia- kujundamine
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.