Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ürt-allikkress

Teema Lisatud
mairi: 2004-12-13 08:18:07
kas Eestis kasvatatakse ürt-allikkressi ja kus seda osta saaks?
anete: 2004-12-14 09:45:46
Ürt-allikkress (Nasturtium officinale) kasvab Eestis looduslikult niisketes kasvukohtades (kraavid, oja- ja allikakaldad). Kasvatatakse aedades kiireltkasvava varase leht-köögiviljana. On aretatud mitmeid sorte. Paljundatakse seemnete või varrepistikutega. Seemet ei tohi mullaga katta, seemned idanevad valguse käes. Saaki saab 2 nädalat pärast külvi. Et liik on varjutaluv, võib kasvatada varakevadel aknalaual. Mitte lasta õitsema minna, siis muutub kibedaks. Edu otsinguteks seemnepoodides!
Tõnu Ploompuu: 2004-12-20 01:57:22
Ürt-allikkerss on Eesti looduses väga haruldane liik, uuemad leiuandmed puuduvad. Seetõttu teda metsast otsida ei tasu.
Mall Värva: 2005-01-17 19:23:45
Ürt-allikerss on Eestis 0-kategooria taim, s.t teda pole viimase 50 aasta jooksul meie loodusest leitud. Kahe viimase sajandi jooksul on teda meil tuvastatud vaid 6 korral. Nii et loodusest otsida ei maksaks. Ka mina olen lugenud meil ilmunud kirjandusest, et seda taime võib tavaliselt leida ojade ja kraavide kallastel. Tegin selle asja enda jaoks selgeks. Kirjutasin pikemalt (koos fotoga) raamatus Meie ravimtaimed. Ka kasvatamisest. Temaga on nimelt selline lugu, et peenrataim ta pole. Vajab normaalseks kasvuks hulga vett. S.t juured peavad vette ulatuma. Aknalaual kasvatades olgu madal pott. Pott asetatakse alusele, milles hoitakse parasjagu vett. Seemet oli mullu kevadel Tartus Kodu ja Aed Räni tn kaupluses.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.