Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

ussidest

Teema Lisatud
epitalu3: 2010-12-14 15:33:31
Elan maal ja tahaks teha ka roigastest looduskauni "kompostri", kuid sinna lähevad vaskussid sisse elama. Kuidas neid eemal hoida, pole need kuigi meeldivad kaaslased.Mul nad elutsevad kõikjal, vaarikapeenras jne. Kas keegi oskab õpetada, kuidas nad metsa suunata?
Kaia: 2010-12-22 12:47:24
Mina küll pole eriline asjatundja, kuid tean näiteks seda, et igasugused ussid saab elamisest eemal hoida, kui niita tervel krundil rohi pidevalt madalaks ja mingeid risuhunnikuid kah ei soovitaks aianurkades pidada. Roigastest looduskaunist "kompostrit" ei soovitaks küll aeda valmistama hakata, sest see on vaskussidele, nastikutele jt. meelispaigaks. Noh ja muidugi mitu koera, kes mööda aeda pidevalt trambivad, need on ka abiks "võõraste" sissetungi vastu.
kiisu: 2010-12-23 08:52:20
Saan aru, kui rästikut ei taheta koduaeda, kuna siiski mürgine, aga nastik väga hea hiirte hävitaja ja vaskuss toitub põhiliselt nälkjatest. Samas ohutumat looma, kui vaskuss ei tea. Omalgi neid maal peenras elamas, aga kahjuks jääb nii mõnigi trimmeri ette. Teiste roomajate puhul niidetud hoovi aitab, aga vaskussi puhul vist mitte. Kassid püüavad ja söövad ka hea meelega vaskussi, kuna nad aeglased ja lihtne kätte saada. Ise eelistan küll elavaid vaskusse võibolla tänu neile, mul polegi nälkjate uputust.
epitalu3: 2010-12-23 20:03:39
Kõik õige,mis te ütlete, risu-, ega muud hunikut pole, kuid kiviaed on, elan praktiliselt metsas ja ilmselt pean selliste elukatega leppima, olgu kasulikud palju iganes.Ikkagi ei ole kuigi meeldiv neid vingerdajaid leida üles võetud kartulite alt või värskelt lõhutud puude kuhja alt.Õue trimmerdan ja niidan pidevalt, kuid neid on ikka väga palju. Koera kahjuks praegu pole, kuid mina pole küll kassi juhtunud vaskussi püüdmas nägema. Millise kompostri ma peaksin siis hankima, kas ainult need müüdavad, mis ei ole teab mis ilusad.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.