Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Pirn Americana

Teema Lisatud
katakata: 2010-10-08 22:16:32
Sain kingiks pirnipuu Americana (Devoe, kusagil isegi Devoje). Tema kohta on vähe infot - kas nii uus sort või on teised saagikamad ja kergemad kasvatada? Uurisin, et vajab tolmlemiseks teist pirnipuud ja kasvab kõrgeks (kui pole kääbusalusele poogitud). Kui kaugel (nt naabri aias) võib teine pirnisort veel olla, et tolmlemine toimuks? Kui kõrgeks kasvavad kääbusalusele poogitud tavalised puud?
laine01: 2010-10-08 23:12:04
õige on Devoe, olen kogu aeg arvanud ka , et vajab tolmendajat, kuid kohtusin ühel laadal inimestega, kes ütlesid , et neil kasvab ja kannab üksi, ilma etoleks läheduses ühtki teist pirni. Üldiselt on see kõige suurem pirn , mis eestis kasvab, pirnid võivad olla kuni poolekilosed, ta on ka kõige magusam.Valmib augusti lõpupoole, kõige maitsvam on kui on kõva ja roheline, kui läheb kollaseks on juba vana. Sobib noortele inimestele, kel on head hambad, selliseks pehmeks nagu teised pirnid ta ei lähegi.Muide , turul on ta kõige kallima hinnaga müügil.Puu ikka kasvab enne mõned aastad kui vilja hakkab kandma. Kevadel alati vaatan , et sel aastal polegi õieti pirni, mõned üksikud ,kuid sügiseks on oksad lookas ja on ka oksi murdnud ,iga pirn ju kaalub ka midagi. Seda pirni ei ole raske ära süüa korraga terve pangetäis. Meil on seda juhtunud.
Jyrka: 2015-05-12 20:15:41
Istutasin 2009 varasügisel puukoolist ostetud Americana pirnipuu, puu juba päris suur aga õisi pole veel näidanud ja paistab, et tänavu ka ei näe.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.