Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

õudne elukas-MAAJALG

Teema Lisatud
Piret: 2010-08-09 12:10:16
Kuidas sellest õudsest taimest aias lahti saada?Kas tõesti jäängi välja katkuma.Mul on tunne,et mida rohkem katkun,seda lõbusamalt ta levib. Teine küsimus oleks ka.Kas Roundupiga võiks planeeritava kiviktaimla juba sügisel puhtaks teha või on see mõttetu üritus.
Getukene: 2010-08-09 21:29:08
Mõtetu ei ole aga päris ühe korraga nii kui nii puhtaks ei saa. Oma kogemus - 3 korda suve jooksul, korjasin kõik seemendajad korralikult kokku aga kevadel ikka. Mullas on ikka eelnevate aastate umbrohuseemneid, mis kaevamisega oma võimaluse saavad. Jõudu tööle !
Betula: 2010-08-11 16:50:01
Võrreldes roomava tulikaga on maajalg palju sõbralikum tegelane. Rohimisel annab ta palju lihtsamalt eelmainitule alla, sest vars ei juurdu nii kindlalt pinnasesse.Aga igasugune füüsiline vägivald paneb ikka umbrohtusid vohama-võitlus oma eksistentsi eest. Maajalga saab isegi pinnakattetaimena kasutada ja olemas on tal ka valgeservalise lehega sort'Variegata', kes muidugi põhiliigist on palju aeglasema kasvuga ja võib isegi meie kliimas ilmselt talvega hukkudagi. Kõrreliste murust ehk saaks temast lahti ehk Staranega(omal kindlad kogemused puuduvad maajala osas), sest ta hakkab pigem sügise poole siin-seal peenarde ääres domineerima. Suve alguses proovisin roomavat tulikat Staranega tõrjuda-mõtetu tegevus. Ehk vaid väga kange konsentratsiooniga mürk oleks mõjunud.Aga järjest vähem tõusebki käsi aias mürgipritsi järele-millegipärast pigem viimasel ajal harrastan rohimist.Roundupiga võib küll ka sügisepoole mustkesa tekitada. Paremini mõjub see glüfosaat küll nooremate veel kiirekasvulistele taimedele. Samuti ei tasu väga kuumaga ja kuivaga pritsida, kuna siis taimede elutegevus nõrk. Sellel alal soovitaks siis pigem enne niita ja lasta ädalal hoogsalt kasvama hakata. Siis tõrje teha. Omadest kogemustest,et nt. võilill ja naat ning ka orashein suudavad välja põdeda ning tuleb siis teha veel korduv mürgitamine. See siis pigem juba korduv mürgitamine teha uuel kevadel, kui need umbrohud on korralikult"välja põdenud", sest kiratsevaid taimi mürk ei taha tappa-toimib ju taime siseselt ja mida intensiivsem on taimes elutegevus, seda kiiremini ka Roundup toimib. Aga ehk hoopis katsetada planeeritava kiviktaimla alal katmise meetodit? Kõige paremini pidi aitama tõrvapapiga katmine. Nüüd ala hoolsalt katta ja kevadeks ehk annavad umbrohujuured alla. Pidi üsna tõhus meetod olema-omal küll veel kogemused puuduvad. Igatahes rikub Roundup mulla mikrofloora ära ja sel alal hakkab hullult maksasamblik vohama. Ka pole Roundupist osja tõrjel kasu.
klaabu: 2015-05-18 12:31:15
Kas keegi onvahepeal leidnud viisi, kuidas sellest tüütusest lahti saada? Sel kevadel leian murust lausa suurte laikudena. Ja veel - kas tema iga jupike läheb kasvama või võib muruhakke maha jätta? Aitäh!
Neeme: 2015-05-19 09:31:19
mind küll ei häiri, ikka roheline ju ja parem kui sammal
klaabu: 2015-05-19 15:35:12
Mul on nii rohelist kui lillakat. Ma ei kujuta ette, milline muru välja näeb, kui KÕIK seda täis on.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.