Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Starane 180

Teema Lisatud
kodumuru: 2010-05-15 21:03:49
Starane 180 kasutusjuhendis on kirjas, et pritsida kui temperatuur on 7-8.c . Kas see on ideaaltemperatuur või on see temperatuur millest alates on toime efektiivne? Milliseid kaitsevahendeid soovitate keha ja näokatteks starane 180 kasutamise puhul.?
eert: 2010-05-16 10:11:41
See on vast ikka algustemperatuur, kus sa muidu suvel yldse pritsida saad. Ise kasutasin seda mõni aasta tagasi, paar aastat võilillede vastu, kuid pikaajalisem tulemus on väga nigel. Ettevaatust hävitab ristiku. Mingeid kaitsevahendeid ei kasutanud, põhiline pikad riided, kätepesu ja ära ise allatuult ole. sestap on targem pritsida tuulevaikse ilmaga.
eert: 2010-05-16 10:12:58
Ah jaa unustasin, et ka sirelivõrsetega teeb starane yks null.
looduslaps: 2010-05-16 11:27:31
Kus Tallinnas ja Harjumaal seda toodet osta saab?
eert: 2010-05-16 16:17:29
Myya ehitusmarketites, Keilas, Laagris
kodumuru: 2010-05-16 21:28:42
Kuid kas puuviljaaias võib kasutada, kas mürk jõuab puuviljadesse?
Caroliina: 2010-05-16 23:01:02
Minu katsetuste alusel kahjustab Starane 180 ka musti sõstraid, vaarikaid, pojenge ja tikreid, samuti osasid lilli, kui lahus peaks lenduma nende lehtedele, et siis lehti kahjustab. Kas keegi oskab kommenteerida kas see on nii? või hakkavad lahust saanud lehed vaid põdema ja mõne ajapärast nähtus möödub? Kui aine omab ikka tegelikkuses nö. ärategevat mõju ka kõigile sellistele kultuuridele, peaks kasutusjuhendil ka vastav hoiatus olema või vastasel korral on see eksitav kasutusjuhend. Mõjub kaheidulehelistele ja kahjustab ristikut ja liblikõielisi (need on siis kapsalised ja oad, herned) muud hoiatust seal pole. Või tuleb seda siis vaid taimele pritsida, no ma ei tea kuidas see pritsiga võimalik on, sealt aine ikkagi ju peaaegu et lendub või olen ma pritsimisest valesti aru saanud.
Setu: 2010-05-18 20:36:34
Ma arvan, et keegi ei hakka sellist kasutusjuhendit lugema kuhu on täpselt kirja pandud kõik kultuurid mida ta hävitab.Paarisajaleheküljeline leksikon. Minul ei ole mürgitamisega probleeme olnud. Olen suuri murulappe pritsinud. Mõjub hästi aga haiseb vastikult. Pritsida tuleb tuulevaikse ilmaga ja siis ei lendu küll teistele taimedele. Starane on mõeldud murust võilille j.t. kaheiduleheliste taimede hävitamiseks. Jätab alles üheidulised heinakultuurid.
lehevaksik: 2010-05-20 07:21:48
Tegu on siiski taimekaitsevahendiga, täpsemalt herbitsiidiga ja üsnagi suur võimalus, et antud mürk VÕIB kahjulikult mõjuda ka teistele taimedele (lilled, marjapõõsad jne) ja seda peab kasutamisel arvestama. Kuid ohutusnõudeid järgides saab riski oluliselt vähendada.
Caroliina: 2010-05-20 10:48:17
Jah, õnneks ei läinud midagi välja, võttis vaid veidi põdema, põõsastel alumiste okste õied küll kuivasid ära ja sinna marju ei tule, aga see oli siis õpetuseks. Aga ma pritsisin tuulevaikse ilmaga ja päris madlalt ja omaarvates ikka jälgisin, aga no ju siis tuleb seda veel madalamalt teha. Muidu kasutan seda juba kolmas kevad ja tulemusega võilillede osas tegelikult ikkagi väga rahul. Kahjuks ma jah selle peale nagu ise ei tulnud, et antud mürk VÕIB mõnedele kultuuridele kahjulikult mõjuda, selle lause võikski juhendisse lisada. Aga nüüd ma tean ja olen edaspidi ettevaatlikum. Kõige iroonilisem asja juures on see, et mu agronoomist mees ka ei teadnud, ütles et seda ei tea kunagi ette millele lisaks võib kahjulik olla, et katsetamise tulemus.
kodumuru: 2010-06-24 15:28:16
Võililledele mõjub ideaalselt, teelehe tõmbäb rulli, kollaseks tugevama lahuse korral. Kuid roomavale tulikale, ei avalda erilist mõju- tuleb pintsliga peale kanda lahjendamata starane-t.
mel: 2010-06-24 22:19:13
Võtab tulikat ka tavapärase kontsentratsiooniga (no või veidi kangemaga). Ainult et piserdada tuleb iga taime.See kuriloom paljuneb võsumditega (või kuidas neid nimetatakse) ja nende kaudu mürk edasi ei levi. Ka teelehele piisab ükekordsest piserdamisest. Suremine võtab lihtsalt aega, paari päeva pärast kolletub, paari nädala pärast läinud. Nendest olen murus täielikult lahti saanud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.