Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

arooniahekk

Teema Lisatud
kikukene: 2010-04-18 13:33:03
mul on üle kahe meetri korgune arooniahekk kahel pool maja ja mille pikkuseks on ikka rohkem kui 10-m.vanus nüüd juba vast veidi üle 15-ne aasta.alt ja seest hakkab horedaks jääma.alg.arvasin,et väetamises asi,kuna algul kui hekid veel väiksed olid andsin ka sonnikut.olen ühendust votnud ka botaanikaaiaga jne.nüüd tean.et tuleks teha hoopis noorendusloikus.KÜSIMUS SIIS SELLINE,ET SEISAN SIIN KODUS ELEKTRISAAG KÄEPÄRAST JA ENNE MAHA LOIKAMIST TAHAKS TEADA KUI PALJU MAHA VOTTA.KAS juureni?ja kas on praegu veel oige aeg?olen väga tänulik asjtundjale kes vastaks täna juba,sest kavatsesin mahavotmist täna alustada.
Kaile: 2010-04-19 09:26:57
Sama siin. Kuna ei tahtnud üldse hekita jääda, siis noppisime hekki hõredamaks - ca 3 aastat tagasi. Praeguseks seis selline, et võiks ühe noppimisringi veel teha. Noored võsud on ehk rinnuni. Kas selline lõikamine ka õige on - seda ei julge kommenteerida.
Betula: 2010-04-19 10:18:09
Tiheda heki saamiseks tuleks pigem kogu hekk korraga üsna maatasa lõigata. Kännuvõsust arenevad siis ühtlase kasvuga oksad. Üksikud viljuvad aroonia oksad kipuvad koos viljadega looka hekist välja vajuma.
vasula: 2010-04-19 11:25:35
Kaile. Ma teeksin samamoodi osaliselt.Järgnevatel aastatel tuleb vanemate okste eemaldamist jätkata.
dramaturg: 2010-04-21 12:41:57
Mõned aastad tagasi lõikasin kogu arooniaheki maatasa. Üsna kiiresti kasvas uuesti noor, elujõuline ja tihe hekk.
kikukene: 2010-04-21 23:12:11
ma tänan koiki arutlemast ja botaanikaaiast sain lopuks vastuse,et votta selline korge hekk maani maha ja tänan Betulat loikasin maatasa täpselt nii nagu ütlesite(MUIDUGI OLI VOETUD VÄHEMALT PÄEV ENNEM)TÄNUD,AINULT,ET KANNATAN MINA JA NAABRID,KUNA VIIMASED OLID NII HARJUNUD KOIK NENDE AASTATE JOOKSUL OMA SODI JA PRAHTI VAIKSELT HEKI VARJU PEITA
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.