Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Aed korda Nõmmel

Teema Lisatud
maisimanna: 2010-02-25 16:26:50
Suur soov oleks see kevad oma koduaed korda saada. Eelmistel aastatel olen kõik enam vähem korralikumad põõsad tagasi lõiganud ja korda saanud. Nüüd aga vaja pinnase tööd teha. Pinnas juurde vedada, muru rajada (hetkel suht sammal kõik) Parkimis kohad rajada Auto sissesõidu tee ja kõnniteed Ja kui jõudu jagub siis mõned istutus alad ka rajada. Küsimus siis targematele, et millest peaksin alustama? Kuna krunt on reljeefne siis mõnda kohta vaja lisa pinnast vedada (seda kuhu näen suure sulaga:) Seal kus tasapind korras peaks freesima et samblast lahti saada ja siis veel need teed. Millises jätjekorras oleks loogiline töid teostada?
aiamees5: 2010-02-26 14:26:26
kuidas ja millest parkimiskohad teed? teoreetiliselt need peaksid vist esimeses järgus tegema. selleks tuleb sul platsid ja teede alla jääv osa üles kaevata, muld ära vedada, kännud ja muu praht välja juurida. ise panin tänavakivi ja kuigi nõmmel mullakihti suurt ei ole, siis platside alt sain ometigi nii suure mullahunniku, et mulla juurde vedamisel enam suurt mõtet ei näinud. tasub siis seda asja enne kalkuleerida.
cirrus: 2010-02-27 20:45:57
Kui jutt on Nõmme krundist, siis esmalt meenuvad männid. Kas teil krundil on suuri puid? Nendet tulekski alustada ja nimelt need plaanile visandada hoonetele lisaks. Ülevalt paistab kõik palju selgem. Seejärel majandusruum ja teed. Suurtele puudele peab jääma piisavalt PALJU ruumi, sh ka nende juured peavad saama kaitstud. Unustada ei tohi, et mändide alla (murdumisoht nagu praegu) ei tohi planeerida parkimist, kasvuhooneid jne. Nõmmel tuleks lähtudagi sealsest loomulikust keskkonnast ning rajada liivasele pinnasele sobilik taimestik, siis teil endal ka lihtsam, seda enam kui veel oskusi napib. Sammal on nõmmemaastiku lahutamatu osa ja sellega ei ole vaja võidelda. Pealegi - sammal on mändide all palju kaunim kui muru.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.