Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

strelitsia

Teema Lisatud
Astrid1107: 2010-01-31 17:49:32
Idandasin seemnest streliitsiataime- nühkisin seemneid liivapaberiga, lõpuks toppisin poti seemnetega keskkütte radika vahele. Kui olin idanemislootuse juba kaotanud ja läksin potti ära viskama, nägin väikest taimekest. Nüüdseks on lill juba suur, mingi 5- aastane. Uued lehed on ilusad, kuid vanemad lehed kisuvad külgedelt rulli ja on otstest natuke pruunid. Mis lille ei meeldi?
Laansoo: 2010-02-01 15:21:13
Kuningliku strelitsia ehk paradiisilinnulille lehtede rullumise põhjus on liiga soe ja pime kasvukoht talvel, ülekastmine jms, optimaalne talvine temperatuur novembrist märtsini võiks olla +8 - +14, kui õhk on palju soojem, pole see hea, taim venib pimedas kasvades välja ja nõrgeneb. Otstest lehtede pruunistumisel on palju põhjuseid - liiga kuiv õhk, liiga sage ja tugeva väetiselahusega väetamine, mehhaanilised vigastused jm. Pott peaks olema nii suur, et juured mahuks lahedasti ära, kuid uut mulda väga palju juurde lisada ei maksa, kui kevadel noort taime ümber istutate. Vana ja suur taim iga-aastast ümberistutust ei vaja. Lehtede kiprumist/rullumist võib põhjustada ka lehemahlast toituva ämblikulaadse punase kedriklesta kahjustus, kontrollige lehti, eriti alumist poolt kahjurite suhtes.
Astrid1107: 2010-02-01 21:01:02
Lill kasvab elutoas aknalaual, temperatuur öösel aknalaual +18 kraadi, päeval ilmselt +20 tuuris. Aken on lõunapoolne ja tõsiselt suur. Kodu on kuiv, lillelehe all "loomi" pole. Viimasel paaril korral olen südamest kastnud, sest arvasin, et lehed on rullis viletsast kastmisest. Kastan kord nädalas, vett tavaliselt alla taldrikule ei jäta. Pruunide otstega on vanemad lehed, pärit ilmselt kevadest- suvest. Suvel on mu taimed rõdul. Seal võis nende lehtedega mida iganes juhtuda. Arvan, et suvine kastmine ja väetamine meeldinud talle ka. Nimelt kastsin ja väetasin rõdukastides olevate taimedega sarnaselt, ei teinud lahustel erilist vahet. Ilmselt kastsin toalilli harvem kui rõdukaste, kuid .... ega ma ka kõike hästi ei mäleta. Praegused uued lehed on ilusad- suured- läikivad, pole enam mitu head kuud väetanud, hetkel lill kasvab, ei puhka. Kas hetkel on mõistlik teda viia jahedamasse kohta?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.