Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

jaapani enelas

Teema Lisatud
ANNEKE: 2009-11-08 09:18:57
Kas jaapani enelast peab talveks kinni katma?
Betula: 2009-11-08 10:04:08
Jaapani enelad taluvad meie talve hästi. Meie puukoolides pakutavatest liikidest on nipponi enelas kõige külmaõrnem, kes aeg-ajalt võib külmakahjustusi saada. Viimased talved on tallegi soodsad olnud. Jaapani enela sorte tuleks aga kas juba sügisel või taval.tehakse seda varakevadel tublisti tagasi lõikama. Jättes alles vaid 5-10 cm tüükad. Siis kasvab põõsale ilus värviline noorkasv.Soovitav oleks ka nõrgad oksad põõsast välja lõigata, et põõsas liiga tihedaks ei kasvaks. Õitsevad selle liigi sordid sama aasta oksal. Kohe peale äraõitsemist on soovitav õied ära korjata(neid saab lihtsalt ka ära näpistada aiakääre kasutamata), siis arenevad uued külgoksad ja õitsemine kordub. Pole vaja lasta taimel liigselt energiat kulutada seemnete valmimiseks. Ka pudenevad seemned taime ümber ja teil on uus umbrohi-jaapani enela seemikud olemas. Kui kasvamas on kõrvuti aga selle liigi mitu sorti, võib väga huvitavaid uusi sorte saada.
reetojasalu: 2011-08-18 14:25:37
Tere. Mul on aias jaapani enelas"Goldmound". Tänavuse kuumaga juhtus nii et praeguseks on põõsas vist ära kuivanud,alles üksikud rohelised lehed,vaatamatta kastmisele,kas teda on võimalik kuidagi elule aidata näiteks kui nüüd tagasi lõigata tugevalt või olengi ta kaotanud,sestsuurem osa lehti on pruunid?
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.