Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

spinati säilitamine

Teema Lisatud
lillehoolik: 2009-07-23 16:04:31
Kasvatasin esimest aastat spinatit, sest olin lugenud tema kasulikkusest. Nüüd on mul peenral teda nii palju, et värskelt ei jõua ära tarvitada. Kas kellegil on kogemusi, kuidas teda saaks talveks hoidistada?
yksmammi: 2009-07-23 19:27:04
Sügavkülmutamine on üks võimalus. Blanseerisin enne lehti ja jahtunult panin sügavkülma.
Roosa: 2009-07-24 18:03:50
Mina hakkisin puhtad kuivad lehed ja panin sügavkülma paberi peale õhukese kihina. Seejärel külmunult plastkarpi.Keeta ei soovitata, aga kui tuline supp juba taldrikus on, puista peale, samuti kastmetele jne.Ise olin hiigel õnnelik et keset talve rohelist võtta oli. Sel aastal teen tilli ja murulauguga kah nii.
dagmar: 2009-07-25 15:38:29
Spinat on üks äraütlemata kasulik taim.Olen oma perele suutnud sisse sööta teda pannkookide sees.Ilusad rohelised pannkoogid pohla moosiga, kõige paremad.Selleks purustan nuimikseriga spinati massiks,panen karpi ja sügavkülma.Talvel lisan sulanud spinatimassi pannkoogitainale ja küpsetan nagu tavalist pannkooki. Tean,et Soome koolides on spinatipannkoogid lausa nädalamenüüs.
tiina06: 2009-07-25 17:13:13
Soovitus, praegu on veel õige aeg külvata spinatit sügiseks, siis hea talveks külmutada. Spinat sobib supiks, lehttaignapiruka täidiseks.Spinat on kasulik raua, kaaliumi, joodi jne. poolest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.