Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kahjurid

Teema Lisatud
maiap: 2009-07-20 11:13:33
Pean sõda mingite juuresöödikutega. Vastsed vist on imetillukesed lumivalged tegelased,pikkus paar millimeetrit, neist kasvab igasuguse suurusega reipaid paljujalgseid väga tegusaid ussikesi, kes on helepruunid ja väga vilkad. See kamp on juba nahka pistnud mitu põõsast kukeharju, uhke nõianõgese ja laugud. Karate töölahuse peale nad minu meelest ainult aevastasid ja toimetasid edasi. Olen tõsiselt hädas. Kas keegi teab rohtu? Või aitab ainult mullavahetus?
urvelaa: 2009-07-21 22:19:46
minul teine mure,olen hädas mingite täidega.need ei ole sellised nagu roosidel need saab decisega ja oma tehtud lahustega lahti.need on tumedamad ja hästi väikesed, nendest tulevad tillukesed kärbsed.ma olen taimi uputanud pesnud pritsinud aga kuhugi nad ei kao.olen eriti kurb sest inglitrompet on kõige rohkem täis.mida teha ,pakkuge midagi välja mida ma teinud ei ole.kogu lugu hakkas sellest, kevadisest ümber itśtutamisest ostsin turbakotid poest. urmas laansoo loodan teie abile.
maiap: 2009-07-23 10:38:31
Tuleb väga tuttav ette. Mul oli taoline seltskond aiandist ostetud petuuniate küljes. Küll ma neid uputasin ja mürgitasin. asi lõppes sellega, et lihtsalt hävitasin taimed. kui järgmisel korral samas aiandimüügis käisin, märkasin, et seal olid paljud taimed samade elukatega, aga seekord allahinnatud. Ma kahtlustan, et võivad olla mingid aiandimürkidega ära harjunud putukad, millest kodus naljalt lahti ei saagi. tore oleks, kui keegi nõu oskaks anda.
laansoou: 2009-07-24 20:50:28
mötlesin,ja lõpuks välja mõtlesin,sest taime kui puhtaks tegin oli paari päeva pärast uuesti täis ,jama algas mulla vahetusega.nüüd katsin mulla riidega kinni,sest ümberistutamist ei saa teha inglitrompet hakkab õitsema. täna kolmandal päeval oli taim puhas. ei ühtegi täid, järeldus...kõik need kärbse hakatised tulid mullast, puhtast ostetud kasvuturvast,on see võimalik.kes soovib see proovib ka aga kindlalt riidega,sest kasta saab ka läbi riide.
Betula: 2009-07-24 21:23:25
Meil on taimedel tohutu hulk erinevaid putukaid, kes võtavad sealt oma noosi. Paljud juurekahjurid elavad just märjas mullas. Nii ei soovitata ka toataimede potte eriti hoolsalt kasta. Lehetäid aga on erinevatel taimeliikidel liigiomased-sellest ka neil erinev värvus ja vahel ka erinev suhtumine mürkidesse, Vanad aednikud tapavad lehetäisid okstel lihtsalt tasakesi oksi muljudes. Aianditest taimi ostes peab tõesti hoolikalt taime uurima enne koju viimist, et sealt mingit uut tegelast-aiakahjurit omale koju lisaks ei muretse. Kui mingeid kahjureid taimel avastad-jäta kindlasti see taim ostmata! Olgu kui tahes odava hinnaga-boonusena saad kindlasti mingi tüütu tegelase kaasa. Inglitrompeti kasvatamise lõpetasin juba paari aasta eest, sest kuigi taim on väga mürgine, on ta paljude putukate lemmik. Lehetäid ei jätnud teda mingil juhul rahule-tee ükskõik millist insektitsiidi neile kaela! Pealegi on ta tohutu söödik ja joodik-kasta ja väeta kogu aeg. Mulla sees elutsevatele kahjuritele aitab kindlasti mulla pealispinna katmisest, kui kahjureid endid veel substraadis pole. Ise viimasel ajal kasutan potitaimedel kookoskoore puru, mida ei pea ka nii tihti kastma. Senini olen valikuga rahul. Sellese teen ta praegu haljaspistikuid.
Helianthus: 2009-07-25 18:49:29
Mul on aias Amsterdamist toodud üks lillesibul (oranži värvi liilia). Mul läks ta hästi kasvama, kuid praegu, õitsemise ajal on tal lehed kadunud ja mingid pruunid ning limased elukad peal. Kes need on ja kuidas lahti saada?
Betula: 2009-07-27 07:22:17
Eks need ikka liiliakuke tõugud ole! Mardikad ise on ilusad ilusad punased tegelased, kes inimese ilmudes end taimelt alla kukutavad ja mullapinnal varju otsivad. Tõugud on limased koledad. Liilialehti õgivad mõlemad. Pritsi mõne insektitsiidiga. Karate on süsteemne, Fastac ka mõningal määral. Mardikaid saab ka ära korjata, kui neid vähe on ja usinalt ka taime ümbert mullalt otsid. Tõugud on liiga vastikud selleks, et kätega neid korjata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.