Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

istikute juurestikud

Teema Lisatud
Anni: 2004-09-21 22:05:04
kas oskate öelda, millised on antud sortide juurestikud (omajuursed või millistel alustel) ja kui sügavale need istutada tuleks?Aitäh
Anni: 2004-09-21 22:08:23
sordid ka: iluõunapuu (Malus) "Professor August Vaga", iluõunapuu (Malus sargentii) "Atropurpurea", näärmeline kirsipuu (Prunus glandulosa) "Rosea Plena", punaseleheline alõtsa (Prunus cerasifera f. purpurea) ja punaseleheline ploomipuu (Prunus cerasifera) "Hessei".
zoocoll: 2004-09-22 08:52:39
See ei sõltu sordist, vaid ikka puukoolist, millisele alusele miski asi on poogitud või kuidas paljundatud. Puud ja põõsad tuleb istutada sama sügavale kui nad kasvasid istikupotis - ei tohi istutada sügavamale ega madalamale, vastasel korral taim läheb välja.
Aiatark: 2004-09-22 12:15:08
Tõesti, pookealuseid on erinevaid ja seda tuleb konkreetselt müüjalt küsida, missugusele sort poogitud on. Tegelikult peaks igal müüdaval istikul lips kaelas olema, sellele aga kogu teave taime kohta kirjutatud. Kaasaarvatud alusetüüp.
Edasi istutussügavuse kohta.
Zoocolli vastuse täpsustuseks niipalju, et osa põõsaid võib (aga mitte tingimata ei pea) veidi sügavamale istutada (nt punase sõstra kuni 5 cm ning musta sõstra isegi 5-10 cm sügavamale). Aroonia ning paljud puud peaksid samale tasemele jääma.
Müügikeskustes olevate nõuistikute puhul on sageli väike aga, millega tuleb arvestada. Nimelt on poti pinnakihis olev juurestik kastmise tulemusena paljastunud. Mullapalli siirdamisel istutusauku tuleb nähtavad juured ikkagi mõnesentimeetrise mullakihiga katta.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.