Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Astilbe ja murtudsüda närbuvad

Teema Lisatud
uba: 2009-05-22 13:49:51
Astilbed, mis kasvanud paarikümne cm kõrguseks, on järsku närbunud. Varred on jõuetult murdunud või longu vajunud. Sama jama oli ka eelmisel aastal. Siis arvasin, et põhjuseks oli kuivus, aga praegu on ju maa päris niiske. Kaevasin ühe taime üles ja uurisin juurikaid, aga mitte midagi ei hakanud silma. Sama täheldasin ka murtudsüdame põõsastel, mis kasvavad samas peenras. Välimised oksad hakkavad närbuma ja väikesed õiehakatised on kollakaks tõmbunud. Samas peenras on naabriteks veel 3 kukekannust, (millest üks on võimas põõsas, teised kaks millegipärast äbarikud), siilkübarad (üsna pisikesed veel) ja ühed sinised lilled, mis kõik kasvavad kenasti. Kas oskaks keegi arvata kärbumise põhjust? Kurb vaadata neid taimekesi, kui aidata ei oska.
lillehoolik: 2009-05-22 14:10:25
Minule teadaolevalt on need kaks lille külmakartlikud. Vist nädal tagasi oli tugev öökülm, mis võis neile liiga teha.
Alma: 2009-05-23 15:18:18
huvitav,et see külm tegi ka minu astilbedele ilmselgelt liiga-siiski uued lehed kasvad,lill on hästi taastunud.Kasvasid maja seina lähedal.Avatud kasvukohal harilik murtudsüda pääses sel korral kahjustuseta kuigi hommikul olid õiekobarad ja lehed nagu vahatatud.
theodora: 2009-05-25 12:38:00
meil kuivas eelmisel suvel murtud süda täiesti ära,nii et suur oli üllatus kui ta sellel kevadel jälle tärkas ja nüüdseks on juba ilus põõsas kasvanud.
Betula: 2009-05-26 08:09:29
Murtudsüda talub hiliskülma tunduvalt paremini kui astilbed,hostad, laudleht ja rodgersiad. Kuid peale õitsemist suve teisel poolel ta hakkabki närbuma ja kollaseks muutuma eriti veel siis varakult, kui kuiv on. Kastmisega ta roheline eluiga on veidike pikem, kuid ikkagi peaks talle mingi sügisepoole õitseja või lehtdekoratiivse taime ette istutama, sest ta sügiseni peenral ei kesta dekoratiivne.Ka astilbe tahaks kuival ajal kastmist.
uba: 2009-06-06 13:14:19
Seekord oligi ilmselt külmakahjustus (või ka väetamine). Praegu on põõsad kenasti taastunud ja kasvavad ilusti.
PillePohl: 2009-06-10 11:01:39
meie aias Lähtel (Tartu vald) oli 16. mai hommikul tugev öökülm, maa paksult valge! kahjustada said astilbed, vajusid longu, nüüdseks taastunud. samuti oli külm üle käinud veidike kukekannustest, rogkem rodgersiast, kütteta kasvuhoones paprikatest ja tomatitest, välja värskelt istutatud viinamarjadest, isegi tulpidest ja isekasvanud noorest tammeistikust (oli päris pruun ja krõbe). paar paprikataime läks välja, ülejäänud taimed nii kasvuhoones kui aias on taastunud. üks tädi soovitas külmavõetud viinamarjadele Sprint väetist ja kasta, nii tegingi, taastusid õnneks! aga astilbede kohta olen kuulnud, et ei taha eriti mineraalväetist? panin neile niidust ümber ja kastan kääritatud nõgese leotisega. õienupud on väljas!
PillePohl: 2009-09-07 15:31:54
küsin veel kord, kas keegi teab, kas astilbedele võib panna mineraalväetist? nüüd sügisväetisesegu?
Alma: 2009-09-11 21:44:13
Olen kevadeti puistanud mõistlikus koguses mineraalväetist oma suhteliselt suurele lillepeenrale,sealsamas kasvavad ka astilbed.Mingit kahjulikku mõju ma küll ei ole märganud.
ulle43: 2009-09-13 12:51:14
aga minul on selline palve, kas oleks kellelgil ära anda murtudsüdame juurikat,vastu võin anda püvi lille sibulat, elan tallinnas.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.