Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roosil külmakahjustus

Teema Lisatud
õnnetu:(: 2005-04-18 15:56:32
Nimelt ostsin eemlmine kevad ühe väga ilusa madala roosi sordi, õitses ka eelmine aasta suht ilusti. Talveks ma teda ära ei katnud(unustasin), aga oli see eests lumehunniku all. Nüüd kui lumi on ära sulanud on näha, et varre tipud kusagil 10cm on pruunid, edasi ilus roheline. Kas need tipud tuleks siis ära kärpida(lõigata)??
Aiatark: 2005-04-18 16:06:39
Lume sees olev varreosa oli külma eest kaitstud, seepärast ka elus. Nüüd tuleks oksad terve osani, s.t jõulise rohelise pungani tagasi lõigata (pungast mõni mm kõrgemalt).
Katrin: 2005-04-18 16:14:44
Need 10cm pikkused pruunid varretipud on kuivanud (külma tagajärjel) ja kindlasti tuleks need rohelise kooreosani ära lõigata. Lõigake varred ära väilmise punga pealt kuskil 0,5cm kõrguselt. Lõige peab olema viltu (kaldu). Välimise punga pealt oleks vajalik lõigata sellepärast, et siis ei hakka uued võrsed põõsa sisse kasvama ja põõsas ei muutu seega liiga tihedaks. Hilissügisel katke aga kindlasti roosipõõsas kinni. Järgmisel aastal ei pruugi taim enam elama jääda.
lillehoolik: 2009-04-22 11:55:08
Minu roosid olid küll sügisel mullatud ja tagasi lõigatud ning kuuseokstega kaetud, kuid nüüd kevadel selgus, et oksad on kõik külmavõetud. Ainult see osa, mis mulla alla jäi, on varred rohekad. Kas sellistel roosidel on veel elulootust, kui elus osani (peaaegu maani) oksad tagasi lõigata? Roosid on kolmandat aastat, puudub pikem kogemus.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.