Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

männid kollased

Teema Lisatud
tedremaran: 2009-04-20 18:50:42
Miks minu keerdokkalised männid on kollased? Kas tuleb see savisest pinnasest, niiskusest/kuivusest või millest? Kas neid tuleks/tohiks väetada nt lahja hobusesõnnikuga või millise väetisega võiks? Männid kasvavad muidu valguseküllases kohas.
Betula: 2009-04-20 21:35:23
Keerdokkaline mänd(Pinus contorta) peaks olema har. männist haigustekindlam. Kuivuse käes ju viimasel ajal taimed ei ole pidanud kannatama. Ehk siis liigniiskus? Aga oma taime kasvukohta tunnete ise ju kõige paremini. Kui taimed liigkõrged pole, soovitaks mõrusoolaga prisida või kõrgemate taimede puhul selle lahusega kasta. Ehk saab abi, kui mingit suuremat häda neil pole. Mändidele sõnnikut anda ehk on liiast? Liivase maa puhul ulatub keerdmänni juurekava sügavale, niiske maaga on üsna pinnapealne.
mels: 2009-04-21 09:31:08
Kui männid esimest aastat, siis millegi pärast kipuvad nad jah, poole suveni kollased olema ja okkaid maha viskama. Ise ostsin puukooli potitaimed, mis kõigi juttude järgi peaks olema n.ö. istutuskindlad aga esimesel aastal juhtus ikkagi eelpoolkirjeldatu. Noorte hariliku männi puudega aga veelgi kummalisem lugu, osad puudest igal kevadel millegipärast kollased, kuid juba jaanipäevaks taastunud. Targemad on arvanud, et kuna noored puud ja lagedal päikese käes, siis tuleks neid lume minnes hakata võibolla kohe sooja veega kastma, kuna maa veel külmunud, kuid okkad juba auruavad, s.t. annavad vett ära, ja veepuudus nad kollaseks teebki. Kohati pidi Eestimaal maa veel täitsa külmunud olema nii, et ka see võib põhjuseks olla.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.