Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

umbrohutõrje mürgita

Teema Lisatud
margit: 2004-09-15 15:10:35
mul on suur mure järgmisel kevadel iluaia(püsikud,muru)alla mineva maalapiga.hetkel vohab seal kõikvõimalikke umbrohtusid:naat,ohakas,nõges,ploomivõsud jne.kuidas mahemeetodil maa puhastada ja tasandada?mis tööd millises järjekorras ja mis masinatega?maatükk 50x20m.
Aiatark: 2004-09-17 22:15:19
Nii põhjalikult umbrohtunud maad on raske sellise lühikese aja jooksul täiesti puhtaks saada. Pealegi on tegemist rändlike ehk vegetatiivselt paljunevate umbrohtudega, mille risoomide tükeldamine taime levimisele aina kasuks tuleb. Igast mulda jäänud pungaga risoomitükist kasvab uus taim.
Maatükk tuleks kõigepealt künda ning siis hakata pinnast järjest läbi kammima, saamaks selle tohutu juuremassi kätte. Kui muld on kerge lõimisega (liivmuld), saab suure osa juurtest kätte ka tiheda aiahargiga, kuid nii suure pinna jaoks tuleb paras abivägi kohale kutsuda.
Lihtsaim oleks leida mõni lähim talumees, kes oma (väike)tehnikaga appi paluda.
Osa juure- või risoomitükke jääb sellegipoolest mullakihti peitu ning need hakkavad järgmisel aastal oma õigusi taas taga nõudma. Muru alla mineval alal pole selles väga suurt probleemi, sest tihedat niitmist naat ja kõrvenõges ei kannata. Hullem on lugu lillepeenraga, kus nimetatud umbrohud võimust tahavad võtta. Püsikute ala tuleks kevadel enne istutamist veel käsitsi korralikult läbi kammida.
Püsikute kasvuala võib ka peenravaibaga katta, tehes vajalikesse taimekohtadesse avad. Nii ei saa mulda jäänud juuretükkidest ega ka seemnetest tülikad umbrohud kasvama hakata.
ahtos: 2010-09-02 21:05:11
Niidan oma "naadipeenart" juba kolmandat aastat ja pole vähenemist kuskilt märgata neljandal päeval peale niitmist on pisikesi noori naadilehti nagu muru.Ainuke võimalus on mingi mürk või aiahark.
cirrus: 2010-09-03 20:08:59
kodune iluaed tuleb igal juhul meeter-meetri haaval korralikult esmalt läbi kaevata ja seejärel hargiga üle puhastada, mulda vajadusel parandada jne. MUUD VÕIMALUST EI OLE. Ei mingeid mürke oma aias! Seejärel korralikult peenrad ääristada, et oleks mugav niita ja et muru peenrasse ei kasvaks. Vaid nõnda jääb tulemus kena ja aega ka nautimiseks. Kõike ei pea korraga ette võtma, vaid istutusalasid saab aasta-aastal pikemaks venitada, aga siis oleks vaja eelnevalt planeerida, et sel aastal see osa ja need taimed jne.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.