Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

elulõngade värvisobivus

Teema Lisatud
marel: 2009-04-18 23:11:57
Mul on olemas elulõngasordid Huldine, Royal Velours, ZoinInspiration,Purpurea plena Elegance, Piilu, Blue Angel, Polish Spirit. Mõte on kujundada tumepruun palkmaja sein punaste ja neile sobivate heledamate toonidega. Palun nõu, mis järjekorras neid istutada või jätta mõni neist ära ja osta sobivas toonis või õitsemisaja poolest sobivam sort juurde.
Erika: 2009-04-20 15:50:28
See on hea mõte kasutada palkmaja seina ääres neid vastupidavaid looduslähedasi viticella-rühma sorte. 'Zoin' ja 'Piilu', küll heledavärvilised, on teisest sordirühmast ega sobi vast oma madaluse tõttu sellesse ritta. 'Zoin' võiks siiski olla äärel.'Piilu' istutaksin mujale. Tema asemel sobiks näiteks kahevärviline 'Minuet'või roosa 'Entel'. 'Polish Spirit' on küll kõrge ja muidu sobiv, kui lillakas-sinine värv Teile selles reas meeldib. Tema kõrval on kena 'Blue Angel'.Värviteoorias pole ma asjatundja, kuid heledat ja tumedat vaheldumisi kasutades võiks ju reastada näiteks nii:('Zoin 1,7m), 'Royal Velours' kõrgus 3-4 m, 'Minuet'3-4m (või 'Entel' 3-4m,)'Purpurea Plena Elegans'kuni 4m, 'Huldine'kuni 4m, 'Polish Spirit' 2,5-4m, 'Blue Angel'2,5-4m.Toestus ühtlustaks kõrgused; see ei pea muidugi ka 4 meetrit olema , piisab näiteks 2,5-st meetrist. Elulõngade ladvad kulgevad toestuse ülaservas siis horisontaalselt.
marel: 2009-04-30 17:27:19
Tänan hea nõuande eest.Istutasin taimed soovituse järgi ära.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.