Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

kraavi serva tugevdamine

Teema Lisatud
larosa: 2009-04-06 12:55:24
Oleksin väga tänulik, kui keegi oskaks soovitada, kuidas võiks tugevdada kraavi serva. Kraav jookseb aiakruntide vahel ning ajapikku vajub selle serv ära. Muld on selles kohas väga niiske ning ei kuiva kunagi lõplikult ära. Praegu kasvavad servast meetri kaugusel (kunagi oli 2 meetrit) vaarikad, kuid kraavi poolsest küljest ei õnnestugi neid enam korjata :(( Veetoru panemine käib mulle õle jõu, järsku võiks "kraavu kasvu" kuidagi teismoodi peatada?
Betula: 2009-04-06 16:15:20
Vaata-uuri kuidas teede ääres toimitakse. Pannakse kas mingi võrk või kookosmatt errosooini tõkkeks. Aitab ka muruvaip-kui liiga märg ja pime pole, et muru saaks kasvada.Külvates sõidab muru sealt enne alla kui tugeva juurekamara jõuab moodustada. Põllukividest laotud kalda perv. Mingi tugeva juurekavaga taimede tiheistutus, mis sobib sellele mullale ja niiskusreziimi kasvama. Vt. nt. Iluaianduse käsiraamatust:taimede valimine aeda-märja pinnase taimed lk.358.Taimede kõrgused jm. iseloomustuse leiad ka sellest raamatust.
larosa: 2009-04-09 08:20:47
Aitäh abi eest! :) Proovime järgi!
MAV: 2009-04-28 17:19:57
Kui kraavi üldse ei soovi, asenda see torudega ja kata pealt siledaks. Omal tugevdasin kraavi serva hoopiski püstloodis laotud paekivimüüriga, nii et jäi vahva oja.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.