Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

röövlest

Teema Lisatud
aednik969: 2009-01-31 17:16:17
Kas kellelgi on kogemust sellega? Sain soovituse oma viinapuude kedriklestale röövlest sisse tuua, söövat kedriklesta ära..Osta saavat Scheteligist, aga hiigelkogust korraga, jätkuks tervele põllule..Kas röövlest on hea mõte?
Aiatark: 2009-01-31 23:07:33
Endal pole küll kogemust, kuid teiste kogemuste põhjal hävitab röövlest kedriklesta tõesti. See oleks muidugi kõige ohutum võte kahjuri tõrjumiseks. Siiski hävitab kedriklesta üks taimne tõrjepreparaat, mis valmistatud neemipuu seemnetuumadest - NeemAzal T/S.
aiast: 2009-02-01 09:08:23
Jäin isegi kedriklestaga hätta eelmisel suvel, kasvuhoones... aednik969: äkki saab siit kellegi veel kampa röövlestade jaoks? Oleks isegi neist loomakestest huvitatud, aga mul ka üsna vähe ilmselt vaja läheks, kasvuhoone pisike - nii 10m2 :). Mujal veel pole probleeme esinenud, õnneks.
Betula: 2009-02-01 13:01:05
Ilmselt peab ka toataimedele mõeldes röövlesta kasuks otsustama, sest toas ju mürkidega ei toimeta. Kuid see tegelane on siin ka end sisse seadnud. Eriliselt kahjustab mul luuderohtusid. Neid ju pritsimiseks välja ka ei vii. Ja ega pritsimine ka kasvuhoones kauaks ei aita. Mõne aasta eest kasutasin kasvumajas Fitofermi. Oli Venemaa toode ja taimne. ooteaeg 3 päeva. Siis sai ka kurke. Iga nädal tuli pritsida, muidu kohe lestad jälle kallal. Tomateid nad ei kahjustanud, kuid viinamarjale küll läksid kallale. Mul mõned viinamarjataimed on enam kui 3m kõrgusel lae all (neid ei pea talveks katma). Sinna raske pritsida ka. Kasvuhoonesse tuleb aga igal aastal röövlesti uuesti osta, sest talvel nad hävivad kui seal ei köeta. Ühineks selle koostellimise plaaniga!
Betula: 2009-02-01 17:32:17
Asja uurides selgub, et toas teda kasutada ei saavatki. Ei pea vastu.
aiast: 2009-02-03 14:22:46
aednik969 - mis hinnaga palju nad röövlasi annavad? Kuidas neid elukaid üldse müüakse - karbis, kilekotis? :) Lugesin, et neid mitut sorti-nimetust - millist Sina vaatasid? Spidese ja Swirski tunduvad olema need tavalised kedriklesta jaoks.
aiast: 2009-02-03 14:26:44
juba leidsin veidi infot - kas vastab ka praegustele tingimustele? ----------tsitaat: Kurgi röövlesta 420-isendilist pakki müüb AS Schetelig hinnaga 161 krooni pluss käibemaks. Röövlesta soovitatav kogus on neli isendit ruutmeetri peale. Kui röövlesti on rohkem, ei tee nad küll kahju, kuid et nad surevad nälga, kaotab aednik raha.) -------------tsitaadi lõpp
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.