Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

jeeriku roos (selaginell)

Teema Lisatud
aiatee: 2008-01-21 12:39:21
mind hakkas see "jeeriku roos" huvitama,kuid mitte tellides mingist kauba kataloogist,vaid poest.Lillepoest polnud mõtet küsida,ei teatud sellest midagi.Kas oskab keegi õelda,milline kaubandusvõrk sellega tegeleb.
Aiatark: 2008-01-21 13:07:00
Taime õige nimi on jeeriku selaginell (Selaginella lepidophylla). Vaata... Võiks küsida AS-ist Plantex (Juhani puukoolist), neil müügikeskused Tartus, Tallinnas ja Pärnus, lisaks postimüük.
aiatee: 2008-01-22 09:24:23
aitäh vastuse eest,saingi juba teada millega tegemist,mulle meeldib,kuigi väga kapriisne taim.
rebasepuukool: 2008-01-24 20:16:31
toas kasvab, aga tahab saada niiskust. Arvan et kui mingi kate peale panna peab rohkem vastu
Felje: 2009-01-19 17:36:27
Ostsin omale Jeeriku roosi aga ta ei lähe kasvama.Kuidas tema eest hoolitseda.
Laansoo: 2009-01-23 13:09:35
vastab Urmas Laansoo, TBA: Selaginella lepidophylla/jeeriku-selaginell on eostaim, kuulub Selaginellaceae/selaginelliliste sugukonda. Selaginelli perekonnas on 700 liiki, neist vaid 4 kodumaa on Euroopas. Eestis kasvab vaid üks looduskaitse all olev koldjas selaginell. Peamiselt on perekonna areaal ehk levila troopikas ja palavvöötmes. Jeeriku-selaginell on müügitaimena pakendis kuivanud olekus ja kokkurullunud vartega. Taimega tuleks toimida nii, et esmalt võtta lai anum (taldrik, kauss) ja sinna kallata leiget vett mõne cm ulatuses ning asetada taim juurekael allpool vette ning lasta taimel vett imada/omastada, kuni varred lahti rulluvad ja rohelised lehed nähtavaks saavad. See võib võtta aega mitu päeva. Seejärel võib taime kergesse liivasegusesse mulda istutada (sobib kaktusemuld), kuid mitte sügavale, vaid juurekael mõne cm sügavusse. Väga kaua läbikuivanud taim ei pruugi elumärke isegi nii toimides näidata. Looduslikult kasvab jeeriku-selaginell USA lõunaosast kuni Peruuni kuivades paikades kivide varjus, rohttaimede puhmikute vahel, puude all jm. Põua ajal taime varred rulluvad, vältides nii veekadu, vihma ajal aga rulluvad taas lahti. Ka kodus talub jeeriku-selaginell mitu kuud kastmata olekut. See ei kehti niiskest troopikast pärit selaginelli liikide kohta, kes kuiva õhku ja pikemat aega kastmata jätmist ei talu.
alpikas: 2015-08-10 21:49:17
Ma külvasin maha imepisikesed seemnekesed, tuli kaheleheline roheline taimehakatis, kuidas temaga nüüd edasi toimetada? ma tänan teid kirjutise eest ja paluksin võimalusel nõuannet, mida teha edasi.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.