Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

hallitus tulbisibulal

Teema Lisatud
tommilak: 2009-01-05 17:47:17
Tere. Sain endale sellise tulbisibulate komplekti kus on pott, muld ja sibulad. Hoidsin siis neid ühe päeva külmas ja istutasin mulda. Nüüd on vist mingi nädal aega möödas ja osadel sibulatel on ka väikesed pugad. Ühe sibula, kellel midagi ei olnud veel kasvanud, kaevasin ma üles, et vaadata kas juurestik kah juba kasvab ja seal oli hoopis peale kasvanud kaks hallituse tupsu. Halli värvi. Ei tea kas teistel kah see on - ei hakka neid vast üles kaevama. Kas peaks nüüd selle sibula minema viskama või tuleb kuidagi tõrjuda tervet potti hallituse vastu?
Aiatark: 2009-01-05 21:04:30
Mingil määral aitab kastmine tugevlilla kaaliumpermanganaadi lahusega. Keemilistest vahenditest on lubatud kasutada Rovral 255 FLO (0,2% lahus). Vaatasin taimekaitsevahendite nimekirjast ka muid preparaate lillesibulate jaoks: märgmädaniku ja kuivmädaniku vastu on Previcur 607 SL (hoida 20 min 0,3% lahuses).
tommilak: 2009-01-05 21:33:56
Tänud nõuande eest. Proovin kõigepealt kaaliumpermanganaadiga. Kui kaua ma sibulat seal hoidma peaksin?
Aiatark: 2009-01-05 22:18:22
Soovitusi on erinevaid. Näiteks kevadel mahapandavaid gladioolisibulaid hoian KMNO4 lahuses 10-12 tundi, mõni ütleb, et veelgi kauem. Mingil määral aitab ka mõnest tunnist. Kui sibul on potis, siis võiks tugevlilla lahusega mulla põhjalikult läbi kasta. Peaks ka aitama.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.