Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Kaalikakärbes

Teema Lisatud
Mummi: 2008-10-16 16:43:41
Appi!!! Kuidas kasvatada kaalikat nii et ta oleks ilus sile! Praegu on mul küll ainult ussipuru maaalune osa. Kuidas seda kahjurit tõrjuda ja mis ajal on õige alustada? Olen proovinud erinevaid vahendeid( sool, tahm, vadakuga pritsida, malasiin, toominga lehtede multš- ei tule kõik meelde).Kunagi ei pane kasutatud maa peale mitu aastat järjest.Saaks vähemalt järgmine aasta korralikku kaalikat!
lehevaksik: 2008-10-16 21:42:48
Tere Mummi! Kaalikakärbes on sama tüütu elukas kui kapsakärbes. Õnneks on nende tõrje sarnane. Kui vähegi võimalik tuleks külvata/istutada kaalikad tuulele avatud kohta. Samuti ei tohiks kasvatada samas kohas eelnevalt teisi ristõielisi taimi- n.t kapsas, redis, peet jne. kasulik on ka taimede perioodiline muldamine kärbse munemisajal- mai lõpp, juuni algus. Sellega on raskendatud vaklade tungimine taimejuurtesse, lisaks soodustab lisajuurte teket. Kärbeste lennuajal taimede vihmutamine, munemise ajal võib juurekaela pritsida rohelise seebi lahuga. Koduaias väheste taimede korral võib proovida ka kilest u. 20cm läbimõõduga kraede asetamist ümber juurekaela. Ka see takistab kärbeste munemist taimede juurekaelale. Keemilistest vahenditest saab soovitada näiteks Decis 2,5 EC, Fastac 50, Actara. Pritsitakse kärbeste lendluse ajal.
Mummi: 2008-10-17 10:09:50
Aitähh armas Lehevaksik. Proovin järgmine aasta tõesti rohelise seebi lahust, kui kange see lahus võiks olla? Kas 0,3-0.4 %-line? Ilusat sügist Mummi.
lehevaksik: 2008-10-18 21:16:53
Tunnistan ausalt, et kasutan rohelist seepi rohkem kleepainena- et mürkaine paremini taimedel püsiks. Kuid ainult seebilahuga pritsides olen pannud lausa 150mg liitri vee kohta. Tuleb üsna vänge kraam, mis lehetäid ja ka teised kutsumata putukad eemale peletab. Värvideküllast sügist teilegi, Mummi!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.