Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

võõrliigid

Teema Lisatud
ainosilm: 2008-09-25 14:43:10
Kas olete lugenud Keskkonnaministeeriumi võõrliikide andmebaasi? Lugege, kui naerda tahate, et maasikas onb meil võõrliik, mis on kultuurist metsistunud, kuid esineb ainult kultuuri, leviku (peab olema:levimise) tõkestamiseks tuleb rohumaid niita ja kasutada herbitsiide! Kurk levib looduses metsistunult!
Aiatark: 2008-09-25 15:34:58
Täpsem viide võõrliikide andmebaasi: - aedmaasikas (Fragaria x ananassa) - kurk (Cucumis sativus). Veel leidsin kõrvitsa (Cucurbita pepo) ja meloni (Cucumis melo) kohta seda, et nende levikut tuleks tõkestada selgitustöö abil, kuid kultiveerimise tõttu on see peaaegu võimatu. Ehk leiab mõni veel midagi üllatavat...
pysilill: 2008-09-25 19:06:45
Loomulikult on maasikas võõrliik! Minul aias on ta ka metsistunud ja annab väga hästi külve. Ka kõrvits on metsistunud, minge vahel mõnele prügimäele ja te leiate hiigelkõrvitsaid - prügi kõdunemisel tekitab kõrvitsale vajalik soojus ja ära vedamata viljadest arenevad järgmisel aastal taimed. Selgitustöö all, ma arvan, et mõeldakse seda, et inimesed saaks aru, mis on võõrliik, mis on kohalik. Kuidas võõrliigid Eestis metsistuvad jne. Ja täpselt õige, kuna ta on kultuurtaim, mida kasvatatakse toiduks, siis selle kasvatamist ja sissetoomist pole võimalik tõkestada.
ainosilm: 2008-09-27 17:37:20
pysilill, sa ei tabanud asja tuuma - muidugi on aedmaasikas Fragaria ananassa võõrliik, aga kas ta vajab tõrjet rohumaade niitmise ja pestitsiididega!
Neeme: 2008-10-01 10:47:09
millal saab võõrliigist oma liik? mitmesaja aastaga? Kogu keskkond ja kliima on ju pidevas muutumises, huvitav kas kartul on juba "oma liik" Kunagi kasvasid siin ehk ka troopilised sõnajalad
pysilill: 2008-10-05 09:33:06
eks ma ikka tabasin. Lihtsalt mul ei lähe suu kõrvuni, kui selliseid asju loen. Eks sinna olid antud võimalused, kui peaks midagi juhtuma. Arvatavasti ei juhtu, sest ta lihtsalt jääks kohalikele liikidele alla.
Helianthus: 2009-07-31 17:50:18
See pole aiandusalane küsimus, aga ma üleeile nägin kollakat kiili, kes oli sama suur, kui tondihobu. Täna nägin ma umbes 5 cm-st surnud sisalikku, kelle kõht oli oranz ja täpid peal. Kes nad on? Kas ka võõrliigid?
mugri: 2009-08-01 20:43:11
Võis ja võis ka mitte olla. Väidan,et olen näinud aastaid tagasi ühel soojal suvel aasal koolibriid.Ons võimalik,ei tea.Aias terassi juures elas vaskuss,oli selline taltsas ja lubas silitadagi kui hea tuju.Kahjuks sõitsin linnast tulles temast autoga üle,aga ta oli natuke teistsugune,valguse mäng või närvid kuid aegajalt tekitas just tema enda seljale elektersinise ruudulise mustri.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.