Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

muru tasandamine

Teema Lisatud
janku: 2004-08-24 15:15:09
siin on murust juttu palju aga kuidas tasandada aiamuru,kui seal kasvavad õunapuud ja kirsid .Kus kunagi on puu kasvanud seal on kõrgemad kohad.Kas tohin lihtsalt mulla peale vedada ja siis tasandada kuna mingist üleskaevamisest juttu ei saa olla.
Aiatark: 2004-08-26 09:20:57
Kas nende n.ö küngaste all maa sees on ka vana puu juurestik, s.t kas puud saeti lihtsalt mullapiirilt maha? Kui nii, siis kas neis kohtades kasvab rohukamar sama hästi kui mujal? Kui kasvab, siis las teeb aeg puujuurtega maa sees oma töö.
Juurte piirkonda ei tohiks lähiaastatel sama liiki noori puid istutada (juhul, kui peaks tekkima mõte uusi viljapuid soetada), need vajavad uut maad.
Edasi murust. Lohukohtadesse võib küll mulda peale vedada ja nii maapinda tasandada, kuid paksema kihi korral ei tule senised murutaimed uuest mullast läbi ning tuleb külvata uus seeme. Kui tegemist taluõuemuruga, siis võib ka jääda ootama uue rohustu teket.
Hoolikas peaks olema mullavalikul. Pimesi ei tasuks igasugust mulda võtta. Kui see sisaldab palju umbrohuseemneid (kõrvenõges, põldohakas, naat, malts jt), tekib uue muru puhul raskusi.
Väiksema täidetava ala puhul on võimalik pärast mulla laotamist mujalt murumättad muretseda ja tugevasti kinni vajutada. Müüdav siirdmuru on parim ja kiireim lahendus, kuid see kergendab ka palju rahakotti.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.