Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Aia rajamine tuultele avatud m

Teema Lisatud
merli: 2008-03-18 22:41:51
On plaanis rajada väike aed krundi nurka, seda sis kahelepoole jooksma. Kuid kuna elan põlluääres, sis on tuuled suhteliselt tugevad ja pidev nähe. Lilled on mul üle meetri pikad varutud. Algselt oli plaan tuulevaiksemasse kohta istutada aga ehituse käigus pean nüüd tuulisesse alasse istutama ära. Siit ka küsimus,kuidas saan kaitsta neid tuulte eest kuigipalju. Kas miskit ehitama, lilleredelid tugedeks lilledele taha panna või on üldse mõttetu ettevõtmine sellisesse kohta aeda rajada.
Betula: 2008-03-19 08:51:59
Tuulte tõkkeks on mitmeidki võimalusi. Parim ongi tuuleiilid pihustada kas mingite võreseintega või põõsaste istutamisega. Üsna hästi on sellest kirjutatud Iluaianduse käsiraamatus 2005. aasta väljaandes lk.26-27. Kui selle läbi loed, peaksid asjast selgust saama. Parim oleks ikka võreseintega või põõsaridega varjata, sest kõrgekasvulised lilled saavutavad oma täiskõrguse alles suve alguseks. Pealegi neil endilgi on sellises tuulises kohas püstipüsimisega raskusi, pead kõiki puhmikuid eraldi toestama. Ja kui sinna alasse ka istumiskoha planeerid, siis tahaksid kindlasti juba varakevadel seal sooja päikest nautida, kuid püsikud veel siis tuult ei varja.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.