Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Rosa canina hekiks?

Teema Lisatud
nipitiri: 2008-02-02 14:36:33
Plaanin suure heki rajamist ja kaalumisel on rosa canina kasutamine. Kas hekk tuleks piisavalt kena ja vastupidav (metssead ja kitsed)? Tänud!
Betula: 2008-02-03 09:19:13
Kas Rosa canina hekk ei jää liiga sasipundar,sest tema oksad kasvavad pikad ja kõverad. Hiljem on raske talle juurde pääseda ja hooldada, vanemaid oksi välja lõigata. ta võib isegi külmakahjustusi saada. Soovitaks pigem hekki Rosa rugosast. See põõsas tugevamate püstiste okstega, hoiab ise vormi. Hekk näeks kompaktsem välja. Omalgi on plaanis sellest liigist hekki, sest ei suuda kuidagi kopraid ohjeldada, kes järve ääres kogu võsa maha võtnud ja nüüd ähvardavad minu järveäärseid puittaimi. Ei saa ju kõigile puudele võrke aastaringselt ümber hoida, siis rohiminegi raskendatud.Nad juba sügiseti varakult trügivad puittaimi närima. Kitsed ja jänesed ainult talvel kahjustajad.
nipitiri: 2008-02-04 00:08:03
Rosa rugosa oleks jah kenam, aga canina lihtsalt väga mõistliku hinnaga saadaval ja mul ikka hea hulk seda hekki vaja. Kas nad mõlemad liiga laiutama ei taha üldiselt hakata?
aednik123: 2008-02-04 00:48:44
Kui õigesti aru saan, on see kurdlehelise roosi vorm? Vau, seda ei soovita vaenlasele ka. Levib ju jubedalt edasi, vaja iga aasta lõigata. Kuidas hoida alune umbrohust puhas? Oli omal paar põõsast, katkusin välja.Õitseb ilusasti,kuid väga palju tööd sellega. Kui on kive võtta, siis kiviaed, tahapoole võiks panna kuused, üsna tihkelt algul. Hiljem saab neid välja lõigata. Võib kombineerida ,väike kiviaed all, pealepoole lattaed, kui on oma metsa.
Setu: 2008-02-05 08:49:40
Rosa canina ajab rohkem juurevõsusid. Eelistaks rugosat. Rugosa on kindlasti okkalisem. Rugosa viljad kõlbavad söömiseks ja keediste tegemiseks ning on väga vitamiinirikkad.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.