Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

vaarikaistanduse likvideerimine

Teema Lisatud
aiapidaja: 2004-08-06 08:56:10
Tere! Mul on selline küsimus: tahan oma vana vaarikaistanduse likvideerida. Kas on mõnd kemikaali, mis mõjuks vaarikajuurtele ja ei peaks hakkama juurima? Kas näiteks roundop on nii tugev?
Aiatark: 2004-08-06 09:30:34
Roundup on küll roheliste taimeosade kaudu mõjuv üldhävitav vahend, kuid kogemuste põhjal vajab vana vaarikaistandik tugevat mürgitamist, et toime iga juurevõsundi tipuni jõuaks. Tulemus on parem suve esimesel poolel, kui asendusvõrsed alles väikesed, samas peavad nad olema ikka nina maast välja pistnud. Praegusel aastaajal ei leia ma erilist mõtet roundupi kasutama hakata. Kui tõesti tuline soov kemikaali kasutada, lõigake sügisel istandik maatasa, siis kasvavad kevadel uued asendusvõrsed. Kui suve hakul madal roheline vaip maad katab, andke mürgipritsist tuld. Pärast taimede kuivamist kiskuge põõsajäänused üles.
On ka võimalus praegu suured põõsad välja juurida, kevadel juurevõsudel kasvame lasta hakata ning siis samuti istandik üle pritsida.
Mürkide kasutamine on muidugi see viimane võimalus, kui musklirammust väheseks jääb. Ehkki ametlike andmete järgi glüfosaadijääke mulda ei jää, ei julge seda täielikult kinnitada.
Kui kunagi maheviljelema kavatsete hakata, siis see võimalus langeb praeguse vaarikaistandiku pritsitud maa-alal ära.
anka: 2004-08-06 10:07:00
mina ei saa aru, miks ma üldse peaksin mürgitama, need mürgitatud varred tuleb ju samuti maa seest välja kiskuda, nagu mürgitamatagi. ei näe asjal mõtet.
Aiatark: 2004-08-06 10:20:33
Aga loomulikult on see inimese enda otsustada, kas ta võtab endale mürgitamisriski.
Vaarika nagu ka juurevõsundiliste umbrohtude (orasheina, naadi) puhul on ainult see probleem, et ühe lohepea mahalöömisel kasvab kümme asemele. S.t igast pungaga juuretükist kasvab uus taim. Mulla põhjalikul sobramisel (vanade vaarikate väljakaevamisel) tekib selliseid taimehakatisi väga palju.
kukker: 2004-08-06 18:10:18
Mina sain küll juurides vaarikatest lahti. Esimesel aastal tuli olla väga hoolikas ja iga uus kasv välja juurida. Teisel aastal küll polnud enam praktiliselt ühtegi. Mürgitamine on küll ikka üks SUURE laiskuse tunnus.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.