Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

suurte puude lõikamine

Teema Lisatud
viola: 2007-09-04 20:59:30
Küsimus Asjatundjatele: kas tohib: 1. vahtra- ja 2.kastanipuude puhul saagida maha oksi, mille läbimõõt ~8cm, lootuses, et nad edaspidi (suht. normaalse) võra edasi kasvataksid? Ja - sama küsimus eaka, kuid kidura männipuu asjus? Edasi - oletan, et toomingas kindllasti kasvatab uue võra, seega vist ei tasu muretseda toominga edasikasvamise pärast? Kas tasub istutada noori (Serbia) kuuski eelnimetatud puude tüvest ~2-3 m eemale? Probleem on tingitud tihedast liiklusest - mürast ja heitgaasidest. Elan Tallinnas, Nõmmel.
Aino: 2008-01-25 20:10:08
Hobukastan talub hästi pügamist, vahtral soodustab see tulevikus seenhaiguste teket, aga paljud aiahuvilised hoiavad oma vahtraid rahulikult pügatuna. Serbia kuuskedele on vaja valgust, kas või pool päeva. Me ei tea ju, kui suured on Teie olemasolevad puud, kui suur on nende juurekava, kas see võimaldab nii ligidale midagi juurde istutada.
aednik123: 2008-02-04 00:04:46
Üldiselt ei saa istutada suurte puude juurde väikeseid vahele, sest suurte juured omastavad toitained, vee, väike jääb kängu. Olen oma silmaga näinud, kus vahtra, saare juurde on istutatud hõbekuusk, seisab ja kolletub, üldse edasi ei kasva.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.