Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

roomajad aias

Teema Lisatud
aiapidaja: 2004-07-28 15:08:35
Tere! Mul on selline mure, et sel suvel on hakanud roomajad aeda siginema. Minu aed on korras, aga naabril on käest lastud ja risu täis, ise ta enam ei tee seal midagi. Teised on sel suvel tema maa peal roomajaid näinud. Mida teha, et nad edasi naaberaeda ei tuleks? Hakkasin risu koristama, kas sellest on kasu, kui hoida kogu ümbrus puhas? Kas on midagi, millega roomajaid tõrjuda? Vastuste eest tänan ette!
Aiatark: 2004-07-28 16:44:52
Roomajaid esineb rohkem ikka seal, kus neil pelgupaika ohtrasti leida on. Uudishimust või saagilootusest võivad nad eksida ka lagedasse aeda. Tihedate taimede rikkas paigas (peenras, kiviktaimlas, põõsaste all) või kivihunnikus meeldib neil olla. Igal juhul tuleks hävitada aiast oksa- ja prahihunnikud - roomajate lemmikpaigad. Ikka enne, kui neile jõudu rakendama hakkame, tuleks nii oma aed kui ümbruskond võimalikult kaugelt rohust ja prahist puhtaks teha.
Roomajate olemuse kohta saab lugeda järgmiselt kodulehelt:
www.tfg.tartu.ee/loomad/Roomajad/roindex.htm.
aiatark111: 2013-04-15 12:32:15
Mul on ka selline asi, et olen näinud kahel suvel kaugelt ühte. Kas on mõni lõhn, mille peale nad putku panevad, risu ikka tuleb vahel ja need puuriidad, ma kardan, et need ka kutsuvad. Kardan juba , et viimaks on neil kusagil pesa. Tänan nõuande eest.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.