Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

toataimede ümberistutamine

Teema Lisatud
lilleline: 2010-03-22 14:26:43
Tere kõigile ja kaunist alanud kevadet! minul mure mulla suhtes Olen varunud endale koju happelist mulda ja nüüd ei leia ma kusagilt infot, millised taimed minu happelist mulda taluvad. Ehk keegi oskab pakkuda välja allikat kus midagi sellekohast leida. Tänud
cirrus: 2010-03-22 21:04:08
Oma pikaajalisest kogemusest võin öelda, et enamusele toalilledele sobib neutraalne muld ja selleks sobib väga hästi Biolani 55 liitrine musta mulla kott. Nii on ka hinnas kõige kasulikum. Happelist mulda vajavad kindlasti sõnajalad, samuti vajavad eraldi istutusmulda orhideelised. Kindlasti ei tohiks toalilli kasvuturbasse unustada, sest see kuivab ka koheselt läbi ning lilledel on oht kas kuivada või toidunappuses hukkuda. Eraldi tuleks pöörata tähelepanu Vahemeremaade taimedele, sest nemad tahavad raskema lõimisega (savikamat) kasvupinnast, seda tuleb siis ostetud mustale mullale juurde segada. Kui savikat pinnast saada pole, siis jätta istutus kevadeks, mil saate ise kusagilt loodusest savikat pinnast leida. ETTEVAATUST, vihmausse ei tohi lillepotti sattuda. Aga kõige selle kohta on aiandusalases kirjanduses palju kirjutatud. Nüüd mõned näpunäited algajatele lillekasvatajatele: 1) istuta kohe ümber poest ostetud lill ja veendu, et juured on korras 2) lillepott peab olema vahetult pestud ja paraja suurusega (umbes mõned cm-d suurem eelmisest) 3) poti põhja aseta liiva või kivikesi drenaaziks ja natuke istutusmulda 4) aseta taim vabalt potti ja hoia teda asendis; kontrolli, et taime juurte vahele ei jääks tühje kohti, liigset õhku 5)kasuta toasooja sobivat mulda 6) suru tasakesi muld kinni, kuid mitte poti ääreni vaid jäta kastmisruum ning kasta 7) võimalusel pese toasooja dussiga taim (va mõned erandid) üle, lase tal nõrguda ning seejärel aseta armastusega õigele kohale 8)peale istutust pole taime vaja väetada paar kuud, seejärel tahab ta väetist 9) aknalaual kuivavad taimed kiiremini, jälgi kastmise vajadust sõrmega katsudes 10) kastmisvesi peab olema toasoe, vesi ei tohi jääda poti alusele seisma 11) suveks vii taimed võimaluse korral õue suvitama, aga mitte otse päikese kätte 12) õpi oma taimi tundma, jälgi nende tervislikku seisundit ja vajadusel uuenda noorendamise teel. Haigused tulevad kuivavatele taimedele väga kiiresti. Väldi ülekastmist. Aegade jooksul selguvad lemmikud ja rõõmu on nii teile kui taimedele.
kla54: 2010-03-23 17:56:24
Tere kõigile aiandusportaali lugejatele.Aknast välja vaadates näen veel ainult lumehangesid, aga hing on juba kevades. Tahaks juba näpud mulda torgata.Sain sünnipäevaks paki ,kus sees lillejuurikad nimega Ranunculus Aviv.Kas neid võib ka ette kasvatada? Ettetänades.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.