Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

rüüstatud noorheki päästmine

Teema Lisatud
kirsipuu3: 2007-01-09 14:02:04
Sooviksin nõu, kuidas säästa oma noort hekki, mille kallal taimevihkajast naaber on rüüstetööd teinud. Kevadel 2006 istutatud hekist (harilik tuhkpuu) on siis käsitsi rebitud täiskasvanud oksi ja poolikuid põõsaid, mõned lausa maapinnalt. Hekk jäi sügisel pügamata, pidime selle töö tegema varakevadel. Praegu on põõsastel räsitud oksatüükad nii nagu peale hävitustööd jäid. Kahju on tehtud 30nele taimele so terve aiaäärne riba. Istutasime terve perega ja arvestasime, et põõsad ei hakkaks läbi aia naabreid segama, arvestasime tulevikus kasvava võra laiusega. Hekk läks väga kenasti kasvama, ilmselt tänuväärne ja "lollikindel" taimeliik ka, aga preagu on süda mures küll. 90st taimest on üks aiaserv kahju saanud, mida peaks nende kahjustatud põõsaste okstega tegema või kas üldse enne pügamist peaks midagi ette võtma või oleme juba hiljaks jäänud? Kas lausa juure pealet murtud põõsa jäänused oleks targem üles kaevata kevadel ja uutega asendada või istutada näiteks selle tüüka ette uus põõsas? Andke palun nõu aiatargad. tänud ette
Aiatark: 2007-01-11 08:08:39
Päris maatasa murtud põõsad võiks uutega asendada, kuid "jäänuseid" ei maksa ära visata, vaid kasvatada mujal edasi. Ehk on vaja kunagi hiljem hekis asendada.
Murtud ja rebitud oksad tuleks terve kohani (pungani) tagasi lõigata.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.